Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Σ.Σ.Α.Ε και Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Κορινθίας στην ΖΗΡΙΑ.


Το σαββατοκύριακο 13-14 Ιούλιου συναντήθηκαν και συνεκπαιδευτηκαν στα βουνά της Ζήριας ομάδες του Σ.Σ.Α.Ε (Συλλόγου Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων ) και της ΛΕΦΕΔ Κορινθίας. Αρχικά οι Κορίνθιοι Έφεδροι ως καλοί γνώστες της περιοχής, οδήγησαν τους Αθηναίους Εφέδρους μέσα από«κρυφά» μονοπάτια σε δασωμένες ράχες, πηγές και σπήλαια άγνωστα για το ευρύ κοινό αλλά μεγάλης σημασίας για όποιον θέλει να «εποπτεύει»μία τέτοια ορεινή ζώνη.
Κατά τη διάρκεια της «περιπολίας» οι δύο Σύλλογοι της Ομοσπονδίας ΠΟΕΕΦΕΔ ασκήθηκαν από κοινού σε τεχνικές όπως η ιχνηλασία, η παρατήρηση περασμάτων, η ακινητοποίηση υπόπτου ατόμου ο συντονισμός υποομάδων και άλλες τακτικές περιπόλων που κρίνονται απαραίτητες για την αποτελεσματική επιτήρηση μιας φίλιας περιοχής από τυχόν επιβουλές.
Η συνεκπαιδευση της ΛΕΦΕΔ Κορινθίας και της ΣΣΑΕ έληξε το νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με μία γενική «απενημέρωση» κατά την οποία εντοπίστηκαν τα «δυνατά σημεία» αλλά και τα σημεία «προς βελτίωση» των δύο Συλλόγων. Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη «χαλάρωση» των Εφέδρων σε ένα γραφικό Καφενείο των Τρικάλων Κορινθίας με θέα τις πανέμορφες κορυφές της Ζήριας.

πηγή: Σ.Σ.Α.Ε.