Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ - ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ « ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ » ΠΗΓΗ facebook.com.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την εμφάνιση σειράς μηνυμάτων στο fasebook από κάποιους, που εμφανίζονται ως ‘’Σύνδεσμος Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων’’ και που προαναγγέλλουν αντάρτικο και βία κατά των νομίμων αρχών της χώρας, γνωρίζουμε σε όλους τα παρακάτω:
Δεν είναι δικοί μας αυτοί που διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας με στολή παραλλαγής και πράσινο μπερέ και με διάφορα συνθήματα καθυβρίζουν τους πάντες. Δεν είναι δικοί μας αυτοί που απειλούν την Ελληνική Αστυνομία , τους θεσμούς και τη νόμιμη κυβέρνηση. Η Αστυνομία είναι ένα νόμιμο όργανο του κράτους, εκτελεί τις εντολές της κυβερνήσεως και επιβλέπει την εφαρμογή των νόμων. Αυτά δεν ταιριάζουν με την δική μας νοοτροπία.
Eμείς, όλοι οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που ανήκουμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων και τις 33 Λέσχες της, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, έχουμε υποστεί μια σκληρή, επίπονη, μακροχρόνια και πολύ δαπανηρή εκπαίδευση. Αφού ανταποδώσαμε αυτή την εκπαίδευση στον Στρατό, το περίσσευμα της εκπαιδεύσεώς μας, μετά την απόλυσή μας, το διοχετεύουμε σε ειρηνικούς, κοινωνικούς και εθνικούς σκοπούς. Προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και την πατρίδα.
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων έχει οργανωμένες Ειδικές Διασωστικές Ομάδες Πολλαπλών Αποστολών [ ΕΔΟΠΑ] σε όλες τις πόλεις και ενεργεί όπου χρειάζεται η πατρίδα και οι τοπικές κοινωνίες, πάντοτε υπό την άμεση εποπτεία και συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ουδέποτε ενήργησε αυτοβούλως. Όσες εκδηλώσεις πραγματοποίησε μέχρι σήμερα [Αθλητικές, Κοινωνικές, Εκπαιδευτικές, Εθνικές κ.α.] τις πραγματοποίησε κατόπιν ενημερώσεως και αδείας των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, τις οποίες οι ανωτέρω παρακολούθησαν ως προσκεκλημένοι ή συνδιοργανωτές. Για την επί 20ετία παρουσία και δραστηριότητά μας μόνο ευμενείς κρίσεις υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.
Σκοπός μας είναι, η αλληλεγγύη, η προσφορά και η διάσωση. Δεν είναι το κέρδος. Δεν θέλουμε να αποκομίσουμε τίποτα. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε προβλήματα σε κανένα.
Όσοι βρίζουν, απαξιώνουν και απειλούν τους πάντες [Θεσμικά όργανα, Επισκέπτες κ.τ.λ.] δεν είναι από τους κόλπους μας.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το κύρος μας γιατί δεν είμαστε μεταλλαγμένοι αλλά γνήσιοι των Ειδικών Δυνάμεων. Επιδιώκουμε την ευημερία και προκοπή της Ελλάδας μας και δεν εγκρίνουμε αυτόν τον ιδιότυπο πατριωτισμό που διακηρύσσουν κάποιοι. Η φράση ΄΄παίρνουμε την κατάσταση ή τον νόμο στα χέρια μας΄΄ είναι επικίνδυνη αν όχι καταστροφική.
Διαβεβαιώνουμε όλους ότι εμείς παραμένουμε πιστοί στον όρκο που δώσαμε στην πατρίδα, εργαζόμαστε εθελοντικά για την επιβίωση και ανάπτυξή της και δεν συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις απαξιώσεως ή απειλής και αυτοκαταστροφής. Επίσης σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε κοντά στους Έλληνες, κοντά στον Ελληνικό Στρατό και θα δώσουμε τα πάντα για την πατρίδα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ελευθέριος Μαυρουδής
Υποστράτηγος ε.α. [ΣΣΕ 67]
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Αλεξιπτωτιστών
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εδικών Δυνάμεων

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : https://www.facebook.com/permalink.php?id=152826761452167&story_fbid=455135504554623   ΚΑΙ   https://www.facebook.com/pages/%CE%9B%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%9B%CE%95%CE%9A-%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%82/152826761452167?sk=map&activecategory=%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82&session_id=1333802573