Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Στην 6η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση Εθελοντικών Ομάδων η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με την ΕΔΟΠΑ στην 6η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση Εθελοντικών Ομάδων η οποία οργανώθηκε από την ΕΔΟΚ και το ΠΥ.Σ.ΕΘ. και πραγματοποιήθηκε στον Προβάλινθο Αγ. Μαρίνας, Ν. Μάκρης, Δήμου Μαραθώνα στις 15 – 16 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.


Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την αγίδα της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣκαι της 1ης ΕΜΑΚ.

Η Άσκηση περιελάμβανε:
Δημιουργία και διαμονή σε καταυλισμό
Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
Αστική διάσωση από τροχαίο και σεισμό – κατάσβεση οχήματος με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
Έρευνα – εντοπισμό – διάσωση – παροχή Α’ Βοηθειών – μεταφορά θύματος σε ορεινή περιοχή με χρήση διασωστικού εξοπλισμού κατά την διάρκεια της νύχτας.


Έλαβαν μέρος 16 Εθελοντικές Ομάδες με 155 διασώστες από όλη την Επικράτεια.
Αναλυτικότερα :
-Πυροσβεστικο Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου –Ν. Μάκρης, Δ. Μαραθώνος
- ΕΔΟΚ
- ΟΦΔ (ΠΑΡΝΗΘΑ)
-ΣΕΕΔΑ
-ΠΕΝΕΦΥΟ
-Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας
- Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Κως
-ΕΟΕΔ (Μεσολόγγι)
-ΟΔΑΚ/ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη)
-ΕΟΠ
-ΣΣΑΕ
-ΦΟΕ
-ΕΠΟΜΕΑ (Πειραιάς)
-ΕΠΟΜΕΑ (Μαρκόπουλος-Κουβαράς)
-ΚΟΥΡΟΣ (Μεγάρων)
-ΕΟΥΠ (Πόρος)


Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με πενταμελή ομάδα της ΕΔΟΠΑ με όλο τον απαραίτητο επιχειρησειακό εξοπλισμό. Η διαμονή πραγματοποίηθηκε σε σκηνές στον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι διοργανωτές και την δεύτερη ημέρα η διαμονή έγινε στο βουνό μαζί με ομάδα μελών της ΕΔΟΚ.

Η ΛΕΚ σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα από την ΛΕΚ ΚΩΣ ανέλαβαν το δύσκολο έργο της νυχτερινής άσκησης σε ορεινή περιοχή με εντοπισμό-διάσωση και μεταφορά τραυματία από χαράδρα.

Τα μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ για μια ακόμη φορά απέδειξαν με την προσπάθεια τους το υψηλό επίπεδο που βρίσκονται και απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια των διοργανωτών. Η σημασία της συμμετοχής της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ στην άσκηση αποδείχτηκε κατά την διάρκεια της νυχτερινής άσκησης με την άψογη συνεγασία όλων των εμπλεκομένων .
Η συνεχής εκπαίδευση των μελών της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ συνεχίζετε τόσο με την συμμετοχή σε ασκήσεις ανά την επικράτεια όσων και με το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης των μέλων της ΛΕΚ, καθώς και σε όποιον πιστεύει στα ιδανικά του εθελοντισμού και επιθυμεί να ενταχτεί στις τάξεις της ΛΕΚ και να εκπαιδευτεί ώστε να συμμετέχει στις εθελοντικές δράσεις.

ΠΗΓΗ :  http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/7212-lek-prevezas.html