Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή στο πρόγραμμα VOLNET-Άσκηση Ιωάννινα - ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας.

          Σε συνέχεια του προγράμματος VOLNET που συμμετέχει η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε άσκηση - εκπαίδευση με Ιταλούς εθελοντές που επισκεύτηκαν τα Ιωάννινα στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 . Συγκεκριμένα Ιταλοί εθελοντές και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Απουλίας της Ιταλίας επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα στα πλαίσια της ανταλλαγής εθελοντών του προγράμματος VOLNET και συνεργάστηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων , την Λέσχη Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας και τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων σε μια άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή. Η άσκηση εκπαίδευση προέβλεπε πυροσβεστική εγκατάσταση σε πλαγιά 500 μέτρων με μεταφορά εξοπλισμού και με ειδικές αντλίες αποστολή του νερού στο σημείο της πυρκαγιάς, καθώς και δημιουργία αντιπυρικής ζώνης από το πεζοπόρο της Πυροσβεστικής , Ιταλών εθελοντών , μελών της ΛΕΚ και του ΕΕΣ.

Στην συνέχεια παροχή Α Βοηθειών , μεταφορά τραυματία με γρήγορο απεγκλωβισμό σε ελάχιστο χρόνο λόγω επικινδυνότητας από αλλαγή κατεύθυνσης του μετώπου της πυρκαγιάς.
Κατά την διάρκεια της άσκησης και σε συνέχεια της επαφής από την επίσκεψη στην Ιταλία με στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Απουλίας αλλά και  με τους Ιταλούς εθελοντές, έγινε ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων και τονίστηκε η περαιτέρω συνεργασία με τους Ιταλούς εθελοντές για κοινή αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
   Η ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ( Αξιωματικούς και πυροσβέστες) και τα στελέχη του ΕΕΣ για την άψογη συνεργασία μαζί τους...