Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ.

1ο Σχολείο Μαχητή (Δ΄)

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει 1ου ΣΧ/ΜΧ, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ενώσεως με αντικείμενο την Περίπολο Μάχης.
Εξηγήθηκε η σύνθεση της Περιπόλου, η αποστολή της, η διάταξη και ο ρόλος των ανδρών, ο τρόπος κίνησης, οι διαδικασίες εισόδου-εκκαθάρισης οικήματος, έλεγχος και ασφάλιση υπόπτου κ.ά. Έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε περίπτωση επαφής με τον εχθρό και έγιναν επανειλλημένες ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως.

Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη της Ενώσεως και Υποψηφίους του 1ου ΣΧ/ΜΧ και τους ευχόμαστε καλή αποφοίτηση!
Το Σ/Κ 20-21 Νοεμβρίου Ομάδα 10 ανδρών της ΠΕΝΕΦΥΟ συμμετείχε στην Αμφίβια ΤΑΜΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ που διοργάνωσε με επιτυχία η ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Το πρωινό σκέλος περιελάμβανε διαδικασίες εισόδου και εξόδου στην ακτή με φουσκωτή λέμβο, κολύμβηση μάχης, ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως περιπόλου και Α΄Βοήθειες από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ.


Η νυκτερινή επιχείρηση ξεκίνησε με αποβατική ενέργεια και εξασφάλιση της ακτής από τα Κ/Δ τμήματα, τα οποία στη συνέχεια συνενώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ΤΟΜΠ για την εξουδετέρωση εχθρικής εγκαταστάσεως σε παρακείμενο ύψωμα, ενώ ολοκληρώθηκε με ταχεία πορεία - διαφυγή και πάλι προς τη θάλασσα.


Συγχαίρουμε τους συναδέλφους για τη διοργάνωση της Ασκήσεως!
 
ΠΗΓΗ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ