Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Δ.



16οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι 16οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων στη Ρεντίνα το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου. Πήραν μέρος 16 τετραμελείς ομάδες από τις Λέσχες-μέλη της Ομοσπονδίας μας, από τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών και από το Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων. Συμμετοχή είχαν δηλώσει περισσότερες ομάδες, οι οποίες όμως δε μπόρεσαν να ταξιδέψουν, λόγω της απεργίας των ναυτικών. Εν τούτοις ήταν παρούσα και αγωνίστηκε ομάδα της ΛΕΚ νήσου Κω με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Λέσχης. Πρώτη αναδείχθηκε ομάδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Φλώρινας, δεύτερη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Χαλκιδικής και τρίτη του Συλλόγου Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Ν.Καβάλας "Ο Μέγας Αλέξανδρος". Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τις νικήτριες ομάδες, καθώς και όλες τις ομάδες, που πήραν μέρος στους αγώνες. Συγχαίρει και ευχαριστεί τη ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της Νίκο Παπαϊωάννου για την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης, συγχαίρει και ευχαριστεί τις ΛΕΔ Ν. Έβρου, Σερρών, Χαλκιδικής και Φλώρινας,το Σύλλογο Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Ν.Καβάλας "Ο Μέγας Αλέξανδρος" και το Σύλλογο Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας "Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης" για τη συμβολή τους με προσωπικό και μέσα στη διεξαγωγή των αγώνων. Μεγάλη υπήρξε για μία ακόμη φορά η συμβολή του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Γιώργο Ηλιάδη. Τους ευχαριστούμε θερμά. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, την 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, το ΚΕΑΠ, το Δήμο Ρεντίνας και το Κλιμάκιο Σταυρού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διήμερη εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής.

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία μας οργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής. Στα πλαίσια της εκδρομής αυτής, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου και κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας κατά το γεύμα της Κυριακής. Καλούνται να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη από όλες τις Λέσχες της Ομοσπονδίας μας με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις δωματίων οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον Α' Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας και Πρόεδρο της ΛΕΔ Ν. Χαλκιδικής Άγγελο Κατσάγγελο στο τηλέφωνο 6946544234, στο τηλέφωνο και fax 2372023266 ή στο e-mail : led.hal@hotmail.gr

Επίσκεψη στο ΚΕΟΑΧ.

Ύστερα από αίτησή μας, η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ ενέκρινε να επισκεφθούν το ΚΕΟΑΧ δύο 35μελείς ομάδες της Ομοσπονδίας μας τα χρονικά διαστήματα 21-23 Ιανουαρίου και 11-13 Μαρτίου. Για το πρώτο διάστημα υπεύθυνη για τη διοργάνωση της επίσκεψης-εκπαίδευσης ορίστηκε η ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης. Τα μέλη των Λεσχών-μελών της Ομοσπονδίας μας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρώτη ομάδα, να το δηλώσουν διά των Λεσχών τους στη ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης το συντομότερο δυνατόν. Όσοι δεν μπορέσουν να περιληφθούν στην πρώτη ομάδα, μαζί μ' εκείνους που ενδιαφέρονται για τη δεύτερη περίοδο, θα συγκροτήσουν τη δεύτερη ομάδα. Η Λέσχη, που ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διοργάνωση της επίσκεψης-εκπαίδευσης της δεύτερης ομάδας, να το δηλώσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου στην Ομοσπονδία.

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας.

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, σύμφωνα με το Καταστατικό της, πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Επειδή η τελευταία Κυριακή του Μαρτίου ανήκει σε τριήμερο αργίας, η Κυριακή που προσφέρεται για τη Γενική μας Συνέλευση είναι η 20ή Μαρτίου. Η απόφαση για την ημερομηνία θα ληφθεί κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 15 Ιανουαρίου. Παρακαλούνται οι Λέσχες-μέλη να έχουν κάνει τις Γενικές τους Συνελεύσεις πριν από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Εγκαίνια του Προκεχωρημένου Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΠΡΟΚΕΕΔ).

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Σάντα Ροδόπης τα εγκαίνια του Προκεχωρημένου Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΠΡΟΚΕΕΔ), παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΣ, των Διοικητών της 1ης Στρατιάς, των Β' και Δ' ΣΣ, της Ιης ΜΠ, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, της ΧΧΙης ΤΘΤ, της 29ης ΤΑΞΠΖ, της Β' ΜΚ, του 6ου ΕΤΕΘ, του Υποδιευθυντού ΔΕΔ/ΓΕΣ, του Διευθυντού του 2ου ΕΓ/ΓΕΣ και άλλων αξιωματικών όλων των βαθμών. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας. Παρέστησαν, επίσης, αντιπροσωπείες των ΛΕΔ Ν. Έβρου, Ροδόπης και Χαλκιδικής. Στο στρατόπεδο δόθηκε το όνομα του Ταγματάρχου (ΠΖ) Νικολάου Κυρούδη, που ως Υπολοχαγός έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας. Η τελετή περιλάμβανε και αποκαλυπτήρια της προτομής του τιμωμένου, την οποία πραγματοποίησαν οι γονείς του μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΣ.

ΠΗΓΗ : tolmon.gr