Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ 1ο ΠΣΧΜΧ (Α΄).
Στις γενικές αρχές και τις ΒΟΕ Περιπόλου εκπαιδεύθηκαν το περασμένο Σ/Κ οι υποψήφιοι του Προκεχωρημένου Σχολείου Μαχητού της ΠΕΝΕΦΥΟ, σκοπός του οποίου είναι η "μύηση" των εκπαιδευομένων στις τεχνικές των Περιπόλων. Πριν ξεκινήσει η κίνηση της ομάδος, κάθε μέλος της έπρεπε αρχικά να εντοπίσει στο χάρτη σημεία ενδιαφέροντος για την περίπολο βάσει συντεταγμένων που δόθηκαν, και στη συνέχεια να εντοπίσει το καταλληλότερο δρομολόγιο λαμβάνοντας υπ' όψιν πληροφορίες από το χάρτη και από αεροφωτογραφίες. Έτσι, δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να "φρεσκάρουν" τις γνώσεις τους στο αντικείμενο του Προσανατολισμού από το Βασικό ΣΧΜΧ.

Στη συνέχεια, και αφού όλοι πλέον γνώριζαν το επιλεγέν δρομολόγιο, ορίστηκαν οι αρμοδιότητες εντός της περιπόλου, έγινε υπενθύμιση των ΒΟΕ και άρχισε η τακτική κίνηση προς τον ΠΧΑ από κεκαλυμμένο δρομολόγιο, ενώ όλα τα μέλη της περιπόλου πέρασαν διαδοχικά από το ρόλο του ανιχνευτή και του υπευθύνου για τον έλεγχο και την τήρηση της πορείας της ομάδος.
Στάση για έλεγχο χάρτη

Έλεγχος - τήρηση πορείας βάσει αζιμουθίου

Τηρώντας τις προκαθορισμένες ΒΟΕ σε επικίνδυνα σημεία (π.χ. οδοί, ακάλυπτες περιοχές), η περίπολος προσέγγισε χωρίς απρόοπτα τον ΠΧΑ, έγιναν οι διαδικασίες κατάληψης και ασφάλισής του και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην κατασκευή προχείρου καταλύματος με τα υλικά της εξάρτυσής τους.Το 1ο ΠΣΧΜΧ συνεχίζεται...

ΠΗΓΗ : Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο.