Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ.





ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 15:00 ενημερωθήκαμε από το Περιφερειάρχη Αττικής για μεγάλη φωτιά στην περιοχή Δροσιάς Κερατέας.
Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της ΛΕΦΕΔ Αττικής ενεργοποιώντας το κλιμάκιο πολιτικής προστασίας Ανατολικής Αττικής και ακολούθησε προς ενίσχυση του η ομάδα επιφυλακής, δύναμης 10 ατόμων.
Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και μέσα στη ζέστη και στους καπνούς ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή ήταν αυξημένος το ίδιο και η αδρεναλίνη μας.
Μαθαίνοντας ότι δημιουργήθηκαν και άλλα μέτωπα φωτιάς σε άλλες περιοχές αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν επιπλέον ομάδες οι οποίες ενισχύθηκαν στη συνέχεια με νέα μέλη.
Έτσι από τις 16:15 μέχρι τις 05:30 το πρωί της 17 Ιουνίου 25 άτομα της ΛΕΦΕΔ Αττικής έδρασαν χωρισμένα σε ομάδες σε 3 μέτωπα (Θυμάρι- Καλύβια- Μαραθώνας).
Καθόλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής δούλευαν επικουρικά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις βοηθώντας στην πυρόσβεση της φωτιάς και προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Τις πρώτες πρωινές ώρες δε της 17 Ιουνίου οι δυνάμεις της ΛΕΦΕΔ Αττικής αντικαταστάθηκαν από ομάδα επιφυλακής.
Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς η ΛΕΦΕΔ Αττικής είχε επίσης έρθει σε επικοινωνία με την ΣΣΑΕ και τη ΣΕΕΔΑ (αδελφά σωματεία μέλη της ΠΟΕΕΦΕΔ) για το σχηματισμό ομάδων επιφυλακής και αντικατάστασης των ομάδων μας αν αυτές το χρειαζόντουσαν.
Ευτυχώς το πρωί κόπασε ο αέρας και μπόρεσαν να επέμβουν τα εναέρια μέσα ώστε να ελεγχθεί η μανία της φωτιάς και να πάρουμε μια ανάσα χαλάρωσης.
Αν και βλέπαμε από το βράδυ τις καταστροφές της ανεξέλεγκτης φωτιάς που ξεκίνησε από (ηλίθια) αμέλεια, με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε η έκταση της καταστροφής. 
Μαυρίλα παντού, στάχτη στον αέρα, σπίτια κτίσματα και καμένα δέντρα να καπνίζουν, άνθρωποι πίσω μας να έχουν πάθει σοκ.


ΑΠΟ ΤΗΝ Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ.