Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ο «Σπαρτιάτης» της εφεδρείας.


Στις 27 – 28 – 29 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η άσκηση του συνδέσμου των εφέδρων αξιωματικών νομού Λακωνίας Τ ΑΜΣ Σπαρτιάτης 2015. Στην άσκηση έλαβαν μέρους έφεδροι αξιωματικοί – υπαξιωματικοί – οπλίτες του στρατού ξηράς από την ΛΕΦΕΔ Αττικής , ΛΕΦΕΔ Κορίνθου , ΕΤΕΕΔ Κορίνθου και του Κέντρου εφέδρων ειδικών δυνάμεων ( Σ/Κ Μυστράς - Σ/Κ Θησέας - Κέρκυρας ). Μέσα στο εκπαιδευτικό τριήμερο οι έφεδροι ασκήθηκαν σε διάφορα αντικείμενα τακτικής ( Αμυντικά – Επιθετικά) Σε επίπεδο διμοιρίας και ομάδος. Επίσης ασκήθηκαν σε θέματα πρώτων βοηθειών μάχης (διασωστικός σύλλογος Ετοιμοκλής) και σε θέματα ορεινού αγώνα.

Κυρίαρχο αντικείμενο της ασκήσεως αποτέλεσαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα στο αστικό περιβάλλον και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την εσωτερική ασφάλεια και τις πληροφορίες. Η τελική ενέργεια της άσκησης «ΤΑΜΣ Σπαρτιάτες 2015» αποτέλεσε μια επιχείρηση εντοπισμού – αναγνώρισης – συλλήψεις και εκκαθάρισης μιας Ενεργητικής γιάφκας του εχθρού που εντοπίστηκε στο χωριό Βρεσθενα. Οι έφεδροι εφόσον έλαβαν προειδοποιητική διαταγή για την αποστολή στο απόγευμα του Σαββάτου, οργάνωσαν και συνέθεσαν μια στρατιωτική δύναμη ειδικού σκοπού επιπέδου διμοιρίας.


Διείσδυσαν μέσα στο χωριό αθόρυβα από ορεινό μονοπάτι το βράδυ του Σαββάτου- ξημερώματα Κυριακής. Έστησαν αποκοπές με τις οποίες έλεγξαν περιμετρικά το θέατρο επιχειρήσεως και τη συνέχεια προχώρησαν, τα τμήματα εφόδου, στο να πραγματοποιήσουμε την εκκαθάριση του αντικειμενικού σκοπού και την σύλληψη του εχθρικού προσωπικού. Η επιχείρηση εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία Κυριακή  ξημερώματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών νομού Λακωνίας «ευχαριστεί όλους τους ασκούμενους αξιωματικούς – υπακιωματικούς – οπλίτες των συλλόγων ΛΕΦΕΔ Αττικής , ΛΕΦΕΔ Κορίνθου , ΕΤΕΕΔ Κορίνθου , ΚΕΕΔ(
Κέντρο εφέδρων ειδικών δυνάμεων ).
Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα το Διασωστικό   σύλλογο Ετοιμοκλη  για την συνδρομή τους στην άσκηση και την άψογη συνεργασία που μας προσέφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

ΠΗΓΗ :  http://warfareport.blogspot.gr/2015/12/blog-post_19.html