Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Σ.Ε.ΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ .

Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε χθες στη Λ.Α.Φ Βόλου την κοπή πίτας του ΣΕΑΝ παρουσία 78 μελών . Παρόντες η εκπρόσωπος κα Ζήση του Βουλευτή κου K. Κάρτάλη,ο κοσμήτορας του Ιππικού Ομίλου Βόλου,του πρόεδρου της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων,του Δντού της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας ,του πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας, του πρόεδρου του Ιππικού Ομίλου Φυτόκου ,ο Γραμματέας του Συλλόγου Ειδ. δυνάμεων , εκπρόσωπος του Ε.Ε.Σταυρού και της Εθνικής Αντίστασης .
Μηνύματα έστειλαν η αντιπρόεδρος της Βουλής κα Ροδούλα Ζήση, ο Βουλευτής θεσσαλονίκης κος Κων/νος γκιουλέκας ,η Νομικός και τ.Βουλευτής κα Ζέττα Μακρή-Θεοφιλου και ο ε.α Συν/ταρχης κος Θεόδωρος Καλλίνος (αμάρμπεης).

Τηλεφωνικός απέστειλε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς ο Αν .Διοικητής Φρουράς Βόλου κος Νικόλαος Ταμουρίδης ο οποίος αναγκάσθηκε για υπηρεσιακούς λόγους να αναβάλει την παρουσία του. Ο κος Ταξίαρχος τόνισε "στην τηλεφωνική του επικοινωνία να μεταφέρουν στους παρευρισκόμενους τα αισθήματα του στους εφέδρους Αξιωματικούς "ότι σας αισθανόμαστε σαν ένα σώμα ,είστε τα παιδιά μας ,πάντα θα είμαι δίπλα σας."

-Την πίτα ευλόγησε ο αιδ/τατος π.Απόστολος Θάνος εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας κου Ιγνατίου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος μαςεφ.λοχαγός Εμμανουήλ Παυλής έκανε ενα σύντομο απολογισμού του τελευταίου 10μήνου όπου ανέλαβαν τα ηνία του Συνδέσμου ως εξής:
1. Τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων και ταμείου , απόφαση δημιουργίας Αθλητικής ομάδας (ιππάσίας,στίβου,σκοποβολής) με επικεφαλή των εφ.Υπολοχαγό Ανάργυρο Παλάσκα.
2. Απόφαση για δημιουργία «Ιατρικής Ομάδας» με επικεφαλή τον ανθυπίατρο(Ι) κο Νικόλαο Ιωάννου με σκοπό τη δημιουργία ενημερωτικών ιατρικών ενημερώσεων εντός και εκτός στρατοπαίδων.

3. Απόφαση για τη δημιουργία «Περιβαλλοντικής Επιτροπής¨» με επικεφαλής τους εφ.Αξιωματικούς και εκπαιδευτικούς Αθανάσιο Καραγιάννη Κωνσταντίνο Καραδήμα και Αγησίλαος Κασιάρας.

4. Απόφαση για τη δημιουργία «ομάδας αναπαλαίωσης στρατ.υλικού και αντικειμένων» από τους εφ.Λοχαγό Θεόδωρο Σδρούλια και εφ.λοχαγό
Αντώνιο Ζιούρα.

1. Απόφαση για τη δημιουργία «ύλης Ελεύθερης ιππασίας και πυρ-επιτηρήσεων »από εφέδρους ιππείς με επικεφαλή τον εφ.υπολοχαγο κο Γεώργιο Ραίδη .

Ο πρόεδρος τόνισε ;
· Παραλάβαμε τον Απρίλιο του 2009 με έλλειμμα 1650 Ε και σήμερα σας ενημερώνουμε ότι κλείσαμε απολογιστικά το ταμείο μας ως προς τα έσοδα με 3895 Ευρώ και έξοδα τα 2999,34Ε. με το υπόλοιπο τον χρημάτων εξοφλούμε και το πρώτο εξάμηνο του 2009 των ενοικίων . Αναμένουμε την βοήθεια της ΔΕΠΑΘΑ για να κλείσουμε κάθε υποχρέωση του 2009 .
· Επίσκεψη στις υπόγειες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ 10.000τμ και μας έγινε ενημέρωση του σκοπού.

· Δωρίσαμε 20 Ελληνικές σημαίες σε σχολεία και Δημόσια Κτήρια.

· Δωρίσαμε 2 δίχτυα παραλλαγής,5 φακούς ,πέντε πυξίδες και δυο σημαίες σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής μας .

· Προγραμματίσαμε στο Νοέμβριο ομιλία με θέμα «Ο Ελληνισμός της Σουηδίας» με ομιλητή τον Επίτιμο Γενικό Έλληνα της Σουηδίας κο Σωτηρίου.

· Οργανώσαμε τα έφιππα περίπολα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου .Επιτυχία είχαμε εφόσον από το Μαίο-Σεπτέμβριο του 2009 όπου εντοπίσαμε εγκαίρως ενημερώσαμε για 5 πυρκαγιές.

· Διοργανώσαμε 5 εκπαιδευτικά 6ωρα θεωρητικά μαθήματα ιππασίας σε αντίστοιχες κοινωνικές μαθητικές ομάδες. με σκοπό να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο άθλημα και στη φύση.

1. Στο 2010 ξεκινάμε με: την σημερινή παρουσίαση των βιοτόπων της Μαγνησίας σε συνεργασία της ΚΕΜΕΒΟ και του προέδρου της εφ.Αξιωματικού-Δικηγόρου κου Γκανάτσιου Σωτήρη ,της ΠΕΕΚΠΕ και του υπευθύνου εφ.Αξιωματικού –εκπαιδευτικού κου Αθανάσιου Καραγιάννη με θέμα ΄» η λίμνη Κάρλα και οι Βιότοποι της Μαγνησίας».
Η αγάπη των εφέδρων Αξιωματικών και ο προβληματισμός τους τεκμηριώνετε από μια σειρά εκδηλώσεων όπως τα έφιππα περίπολα καταγραφή μονοπατιών ,η πυρ- επιτήρηση ,η συμμετοχή σε καθαρισμούς ακτών κλπ δράσεων.

2. Στις 20 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 19.30 προγραμματίζουμε διάλεξη με θεμα «Γεω-οικονομικό και στρατιωτικό » με ομιλητή των αντιστράτηγο ε.α κο Γεώργιο Καραποστόλου , θα υπάρχει ανακοίνωση .

3. 15-16 Μαίου 2010 προγραμματίσαμε την 1η ιππική συνάντηση εφέδρων ,μονίμων και ε.α αξιωματικών στο Ράντζο «Φ» στο Φυτόκο με πλούσιο πρόγραμμα .

4. 16-22 Μαΐου 2010 προγραμματίσαμε την έκθεση ενθυμημάτων του Ιππικού με φωτογραφίες κλπ υλικό .

· Η εκδήλωση έληξε με την απονομή διπλωμάτων στους εφ.Αξιωματικούς Σωτήρη Γκανάτσιο,Αθανάσιο Καραγιάννη και Κων.καραδήμα.

· Αναμνηστικές πλακέτες «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» δόθηκαν εις τους εφέδρους Αξιωματικούς Κών.Ζίκο και Μαργαρίτη Δουμουσιάρη για την συνεχή υποστήριξη και παρουσία στα δρώμενα του Συνδέσμου μας.

· Τυχερός της χρονιάς ο εφ.Αξιωματικός κος Γεώργιος Ραίδης και η οικογένεια του .

Για το Δ.Σ
Ο αντιπρόεδρος
Ελευθέριος Λάμπρου
Ίλαρχος (ΤΘ)

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ Σ.Ε.ΑΝ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ( ΜΠΟΡΕΙ . . . ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ? ).