Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Π.Σ.Ε.Ε.Δ. / Σ.Α.Κ. < Αμφίβια καταδρομική άσκηση >.







Το Σάββατο το βράδυ 2/10/2011 οι Άνδρες του ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ πραγματοποίησαν μια ακόμη αμφίβια καταδρομική άσκηση με τη συμμετοχή 25 Καταδρομέων και 20 Εφέδρων ετέρων όπλων, Αξιωματικών και Οπλιτών.
Το Σάββατο το βράδυ όταν οι πολλοί άνδρες ξεκουράζονται στο σπίτι βλέποντας τις ειδήσεις της Τρόϊκας, της πτώχευσής μας και της ταπείνωσής μας, κάποιοι Έλληνες αφήνουν τον καναπέ της Αδιαφορίας και ξενυχτούν ως εθνοφύλακες εκπαιδευόμενοι επίπονα για την ώρα της κρίσης που έρχεται!!
Με την Άσκηση αυτή καταδείχθηκε η μεγάλη τεχνική επιχειρησιακή επιτελική κατάρτιση που διαθέτουν οι οργανωμένοι σε Συνδέσμους Έφεδροι Αξιωματικοί των καταδρομών.
Η κινητή μονάδα Εφέδρων του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ, με επικεφαλής τον ακούραστο Πρόεδρο τον εφ. Ταγματάρχη (ΚΔ) Αλέξανδρο Κόντο, έφθασε το απόγευμα στη περιοχή του Σουνίου, αμέσως πραγματοποίησε αναγνώριση στόχου ,εδάφους - δρομολογίων, αναγνώριση θαλάσσης για τα δρομολόγια των πλωτών, εξέδωσε προειδοποιητική διαταγή νυκτερινής κρούσης - ενέδρας κ.α. Οι επικεφαλής των τμημάτων καταδρομών - ετέρων όπλων Εθνοφυλακής πραγματοποίησαν ταχείες αναγνωρίσεις. Έγινε η συγκρότηση των τμημάτων σε στοιχεία κρούσης Καταδρομέων - Στοιχεία αντιαρματικών - καταστροφέων - λεηλατών, αποκοπές και η απεικόνιση τροχοφόρων.
Εκτελέστηκε προάσκηση ετέρων όπλων στη θάλασσα, βρεγμένοι στη θάλασσα επί 1 ώρα. Η έκδση της τελικής διαταγής περι ώραν 00.00 σήμανε και την αναχώρηση των βρεγμένων τμημάτων ( αφού οι Καταδρομείς επιχείρησαν από βραχώδη ακτή, επήδησαν στη θάλασσα και όρμησαν για τη σιωπηλή νυκτερινή αποστολή τους).
Αφού την εκτέλεσαν με ακρίβεια που θα ζήλευαν οι ενεργές μονάδες , σιωπηλά και αστραπιαία εξαφανίστηκαν μέσα στη νύκτα σαν σκιές, πήγαν κτύπησαν χωρίς έλεος και χάθηκαν στο γενικό σκοτάδι που μας περιέβαλλε.
Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ήταν νύκτα γιορτής του Εφεδρικού Κινήματος, με τον δικό του εξοπλισμό αγορασμενο και εξωφλημένο με στερήσεις.
Στις 4 το πρωί έγινε αναφορά. Άπαντες παρόντες . Ο Επικεφαλής Ταγματάρχης αφού συνεχάρη το τμήμα εκπαίδευσης τους επικεφαλείς και τους συμμετασχόντες εφέδρους με θερμό πατριωτικό - στρατιωτικό λόγο όπως αρμόζει, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση Στρατιωτικής Αγωνιστικής Βολής σε λίγες ημέρες, δίνοντας το πέρας της Άσκησης.
Οι Έφεδροι Πατριώτες, οι Εθνοφρουροί της Ελλάδας, βρεμμένοι, κουρασμένοι αλλά μάχιμοι και υπερήφανοι γύρισαν στα σπίτια τους το ξημέρωμα όταν οι πολλοί ξυπνούσαν για το κυριακάτικο μπάνιο τους, στέλνοντας το μήνυμα της Επαγρύπνησης, της Ετοιμότητας και της Αυτοθυσίας.

Ο ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ ακολουθεί πιστά τη Σχολή Μάχης του Έφεδρου Αρχιστράτηγου Κολοκοτρώνη : "τον πόλεμο τον κάνουμε με αυτά που έχουμε, ορέ"

και εμπνέεται απο τα λόγια του Νομπελιστα ποιητή μας Γ.Σεφέρη : «Μας είπαν θα νικήσετε όταν θα υποταχθείτε.Υποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη».

Γραφείου Τύπου
ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ

ΠΕΡ/ΡΑ ΦΩΤ/ΕΣ : http://pseed.gr/