Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Δ. - ΧΧΙ Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αλεξιπτωτιστών (UEP).


Το ΧΧΙ Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αλεξιπτωτιστών (UEP) διήρκησε από τις 29/09 – 02/10/2011 στην πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνία, με μεγάλη επιτυχία. Έλαβαν μέρος συνολικά 10 Κράτη- μέλη και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούσαν τους Αλεξιπτωτιστές.

Την Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Ελευθέριος Μαυρουδής, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Δημήτριος Γεωργάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Λ.Ε.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Δήμος Παπαιωάννου.

Το Συνέδριο άρχισε με την τελετή έναρξης που περιλάμβανε έπαρση σημαιών με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και συνεχίσθηκε με τοποθετήσεις των Προέδρων των Εθνικών Ομοσπονδιών, τόσο επί του κεντρικού θέματος όσο και επί άλλων που προέκυψαν. Η τελετή λήξης περιλάμβανε παράδοση της σημαίας και της Προεδρίας της UEP από τον Πρόεδρο της Πολωνίας στον ομόλογό του της Ισπανίας. Η Ισπανία θα έχει την εκτελεστική Προεδρία από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012. Το επόμενο (ΧΧΙΙ) Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Καστεγιόν της Ισπανίας τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. είναι για αυτή την περίοδο (Οκτ. 2011- Οκτ. 2012) αντιπρόεδρος της UEP (σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας). Η Π.Ο.Ε.Δ. θα έχει την εκτελεστική Προεδρία της UEP για την περίοδο από τον Οκτώβριο 2012- Οκτώβριο 2013 και το ΧΧΙΙΙ Συνέδριο της UEP θα γίνει στην Ελλάδα (σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των Προέδρων των Εθνικών Ομοσπονδιών).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στην Πολωνία εκτός των εργασιών του, υπήρχε και πρόγραμμα ξεναγήσεως των Συνέδρων σε διάφορα αξιοθέατα.
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Πολωνικής Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών Υποστράτηγο ε.α. Jan Kempara (έχει υπηρετήσει στο Στρατηγείο του NDC- GR / Γ’Σ.Σ.) για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου και του επέδωσε την πλακέτα της Π.Ο.Ε.Δ.
Η Π.Ο.Ε.Δ. επεξεργάζεται όσα ακουστήκαν και ειπώθηκαν στο Συνέδριο προς εξαγωγή συμπερασμάτων.

ΠΗΓΗ : http://tolmon.gr/