Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Ε.Δ. - Επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων καταδρομέων.



Το διήμερο 23-24 Ιουλίου 2011 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Υπτγο εα κ. Μαυρουδή Ελευθέριο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον νομό Έβρο και στην τοπική Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου.

Αφορμή στάθηκε η πραγματοποίηση στις 23/7 από την ΛΕΔ Ν Έβρου σε συνεργασία με την XVI Μ/Κ ΜΕΡ ΠΖ του ετησίου μνημοσύνου πεσόντων καταδρομέων Χατζόπουλου και Δοιτσίδη, ηρώων από το Διδυμότειχο οι οποίοι επέβαιναν στα μοιραία NORATLAS της επιχείρησης Νίκη το 1974, προτομές των οποίων βρίσκονται στο Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Η αποστολή της ΠΟΕΔ αφίχθει τις πρώτες μεσημβρινές ώρες στην Αλεξανδρούπολη, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου κ. Γαβριηλίδης Θεόδωρος και την οδήγησε στα γραφεία της Λέσχης .

Εκεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ επιθεώρησε και γνώρισε την πρώτη και τρίτη επιχειρησιακή ομάδα της ΕΔΟΠΑ/ ΛΕΔ Ν Έβρου οι οποίες ήταν παραταγμένες στον προαύλιο χώρο των γραφείων.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των γραφείων και της αποθήκης υλικών της ΕΔΟΠΑ ενώ προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικά στην αποστολή την ώρα που ο πρόεδρος της ΛΕΔ Ν. Έβρου παρουσίαζε ενημέρωση μέσω προβολικού με το ιστορικό και τις δραστηριότητες της Λέσχης.

Μετά το πέρας της τελετής υποδοχής ο πρόεδρος της ΛΕΔ Ν. Έβρου συνόδευσε την φιλοξενούμενη αποστολή στην πόλη του Διδυμοτείχου όπου μετά από το γεύμα εγκαταστάθηκε σε ξενώνα της XVI Μ/Κ ΜΕΡ ΠΖ τον οποίο ευγενικά διέθεσε ο Δκτής της Μεραρχίας Υπτγος κ Τσέλιος Αθ.

Το πρωί της 24 Ιουλίου 2011 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου εκπροσωπούμενες από τους προέδρους τους παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μαρασίων όπου παρουσία του Δκτου Δ΄ΣΣ Αντγου κ Ζιαζιά Κων/νου, του Δκτου της XVI Μ/Κ ΜΕΡ ΠΖ Υπτγου κ. Τσέλιου Αθανασίου, βουλευτών, τοπικών αρχόντων και αντιπροσωπειών των μονάδων της περιοχής τελέστηκε το μνημόσυνο της Κυράς των Μαρασίων, της Βασιλικής Λαμπρίδου η οποία είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για την πολυετή προσφορά της στο στράτευμα, η οποία δυστυχώς απεβίωσε το 2011 σε ηλικία 107 ετών. Ακολούθησε παράθεση καφέ σε καφενείο του χωριού ενώ την ίδια ώρα στην πόλη του Διδυμοτείχου η δεύτερη και τέταρτη ομάδα της ΕΔΟΠΑ / ΛΕΔ Ν Έβρου περάτωναν τις προετοιμασίες της επιμνημόσυνης δέησης.

Με την αποχώρηση των επισήμων από τα Μαράσια ο πρόεδρος της ΛΕΔ Ν. Έβρου ειδοποίησε με το ενεργοποιημένο ασύρματο δίκτυο για την κίνηση της αυτοκινητοπομπής οπότε και όλοι οι φορείς ήταν έτοιμοι για την υποδοχή των τμημάτων.

Την επιμνημόσυνη δέηση τίμησαν βαθύτατα συγκινημένοι οι γονείς και συγγενείς των δύο ηρώων, ο Δκτης Δ΄ΣΣ, ο Δκτης XVI Μ/Κ ΜΕΡ ΠΖ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου- Σουφλίου – Ορεστιάδος κκ Δαμασκηνός, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ και τομεάρχης άμυνας κ Δερμετζόπουλος Αλ. ,ο αντιδήμαρχος του Δήμου Διδυμοτείχου καθώς και πλήθος καταδρομέων και πολιτών του νομού.

Μετά την σεμνή τελετή ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Στρατιωτικού Μουσείου Διδυμοτείχου και σύντομος χαιρετισμός από τον Δκτή Δ΄ΣΣ Αντγο κ. Ζιαζιά Κ, τον Δκτη ΧVI MK ΜΕΡ ΠΖ Υπτγο κ. Τσέλιο Αθ. και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Υπτγο εα κ Μαυρουδή Ελ.

Μετά το πέρας της τελετής άνοιξε τις πύλες του το Στρατιωτικό Μουσείο όπου ξεναγήθηκαν οι παρευρισκόμενοι.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου όπου η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου είχε μεριμνήσει σε θέματα ΔΜ και διαμόρφωσης χώρου για την παράθεση καφέ στους συγγενείς, διοικητές και καλεσμένους της εκδήλωσης.

Αισίως με το πέρας του καφέ διανύονταν οι πρώτες μεσημβρινές ώρες οπότε ο Δκτής της XVI Μ/Κ ΜΕΡ ΠΖ , ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ με την συνοδεία του, το ΔΣ της ΛΕΔ Ν. Έβρου και μέλη της ΕΔΟΠΑ/ ΛΕΔ Ν. Έβρου μεταφέρθηκαν στην αίθουσα ανωτάτων όπου μετά από σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΛΕΔ Ν.Έβρου κ. Γαβριηλίδη για τις δράστηριότητες της Λέσχης ακολούθησε παράθεση γεύματος στους παρευρισκόμενους.

Σε σύντομο χαιρετισμό ο Δκτης της XVI Μ/Κ ΜΕΡ ΠΖ Υπτγος κ Τσέλιος Αθανάσιος τόνισε το "βαρύ" έργο που επιτελεί η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. ‘Εβρου αφού έχει πνεύμα εθελοντικής προσφοράς και ευγενούς άμιλλας σε συνδυασμό με την συνεχή εξέλιξη των γνώσεων και ικανοτήτων των μελών της γεγονός που την καθιστά διαφήμιση για τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ Υπτγο εα κ. Μαυρουδή Ελευθέριο ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Δκτη της Μεραρχίας για την φιλοξενία και την βοήθειά του προς την τοπική Λέσχη για την πραγματοποίηση της επιμνημόσυνης δέησης και εξήρε την άρτια υποδοχή, φιλοξενία και πραγματοποίηση της τελετής από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. ‘Εβρου την οποία συνεχάρει για την κατάταξή της στις πιο ενεργές Λέσχες πανελλαδικά.

Η τελετή έκλεισε λίγο πριν την αποχώρηση του Δκτη της Μεραρχίας στον οποίο επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων από τον πρόεδρο αυτής.

Αφού χαιρέτησε ένα – ένα τα μέλη της ΕΔΟΠΑ/ΛΕΔ Ν. Έβρου και του ΔΣ αυτής ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ ευχήθηκε να είναι όλοι υγιείς συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία και για τα υπόλοιπα χρόνια.

ΠΗΓΗ : www.tolmon.gr