Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ- ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ

29012012097


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου η ΛΕΦΕΔ Αττικής έκανε προετοιμασία για την ΤΑΜΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2012 που διοργανώνει η ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης (2-5 Μαρτίου 2012).
Η ημέρα ξεκίνησε με ένα ταχύρυθμο σεμινάριο επιβίωσης από Αμερικάνο εκπα29012012098ιδευτή που καλύφτηκαν η κατασκευή αυτοσχέδιων εργαλείων, άναμμα φωτιάς, κατασκευή καταλυμάτων και τρόποι συλλογής και κάθαρσης νερού, όλα δίχως τη χρήση υλικών επιβίωσης αλλά με χρήση υλικών που βρίσκονται στην φύση (ξύλα, πέτρες κ.α.).
Εν συνεχεία ακολούθησε  πορεία 15 χλμ μετα φόρτου σε ορεινή περιοχή όπου έγινε και εκπαίδευση στην τακτική κίνηση περιπόλου, στον προσανατολισμό με χρήση χάρτη-πυξίδας και στην άμεση αντίδραση, αντικείμενα που θα χρειαστούν στον ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2012.
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ- ΔΙΑΒΙΩΣΗ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η ΛΕΦΕΔ Αττικής εκπαιδεύτηκε στην επιβίωση διαβίωση. Η ημέρα ξεκίνησε με πορεία 10 χλμ σε ορεινή περιοχή.
Εν συνεχεία τα μέλη της ΛΕΦΕΔ εκπαιδεύτηκαν σε βασικές αρχές επιβίωσης και διαβίωσης που περιελάμβαναν:
•    Προσανατολισμό άνευ οργάνων
•    Εύρεση πόσιμου ύδατος
•    Εύρεση τροφής
•    Κατασκευή καταλύματος
Λόγω του γεγονότος ότι στην περιοχή υπήρχε και αρκετό χιόνι έγινε και επίδειξη κατασκευής χιονοκαταλυμάτων στα μέλη που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση του ΚΕΟΑΧ.
Η ημέρα έληξε με την πορεία επιστροφής 10 χλμ.
ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ