Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ τηςΛέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας



 Με την κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  Νομού Πρέβεζας ξεκίνησε τις επετειακές εκδηλώσεις  της για την συμπλήρωση το 2012 15 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς,  παρουσία των μελών της αλλά και φίλων της λέσχης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Πρέβεζας.  Ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Αρταβάνης ευχαρίστησε τους εθελοντές  για το έργο που προσφέρουν τα 15 χρόνια που λειτουργεί η Λέσχη και μίλησε για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με όλους  τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της πυρόσβεσης αλλά και στην αντιμετώπιση κάθε είδους έκτακτων περιστατικών. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας και επικεφαλής της Ε.Δ.Ο.Π.Α  κ. Βασίλης Ράπτης έκανε τον απολογισμό δράσης για το 2011 και σημείωσε ότι αντίστοιχος θα είναι ο προγραμματισμός για το 2012 στους τομείς του εθελοντισμού. Αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των εθελοντών, στη συνεργασία που υπάρχει με όλες τις αρχές αλλά και συλλόγους  και θύμισε φανερά συγκινημένος,  ότι τα μέλη της Λέσχης έδωσαν το δικός τους παρών σε έκτακτα περιστατικά που συνέβησαν στο νομό, όπως το ναυάγιο του Καναλίου, στην μεγάλη φωτιά στην Καμαρίνα αλλά και όταν χρειάστηκε να στηθεί αερογέφυρα για το πλήρωμα του Ρωσικού πλοίου που προσάραξε στον Παντοκράτορα. 
         Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό με την δράση της Οργάνωσης κατά το έτος 2011 καθώς και έκθεση διασωστικου εξοπλισμού που διαθέτει η οργάνωση.
         Την εκδήλωση μεταξύ άλλων   τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κύριοι Γιώργος Φραγκούλης, Ευάγγελος Ροπόκης και Κοσμάς Κορωναίος, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, ο Υπολιμενάρχης Πρέβεζας,ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας,  ο πρόεδρος του ΕΟΣ Πρέβεζας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Πρέβεζας, μέλη και φίλοι της ΛΕΚ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.



















 

 

Επιφυλακή λόγω καιρικών φαινομένων - Παροχή βοήθειας



          Την Τετάρτη 1 Φεβρουάριου 2011 η Ειδική Διασωστικη Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας τίθεται σε επιφυλακή από το γραφείο πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας , λόγω ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού στον Νομό Πρέβεζας με έντονες χιονοπτώσεις .
           Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν χιόνι μέχρι το επίπεδο της θάλασσας. Η ΕΔΟΠΑ κινείται προς τις ορεινές περιοχές του Δήμου Πρέβεζας και σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας κ Ευάγγελο Ροποκη περιπολούν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης  με το διασωστικό όχημα της οργάνωσης για τυχόν παροχή βοήθειας .
           Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2011 η ΕΔΟΠΑ ειδοποιείται από τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας κ. Ευάγγελο Ροποκη, για την συνδρομή της στην προσέγγιση του χωριού Κρυοπηγη που έχει κλείσει ο δρόμος από την χιονόπτωση. Η ΕΔΟΠΑ μαζί   με τον αντιδήμαρχο και μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας μεταβαίνουν στο χωριό Καμαρινα και από εκεί στο χωριό Κρυοπηγη όπου παρουσία του αντιδημάρχου μεταφέρουν αλάτι και παρέχουν βοήθεια όπου χρειαστεί. Στην συνέχειά επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου για  τυχόν βοήθεια που θα μπορούσαν να χρειαστούν οι μοναχές.
                Οι εθελοντές μέλη της ΕΔΟΠΑ παραμένουν σε γενική Επιφυλακή λόγω των συνεχιζόμενων εκτάκτων καιρικών φαινομένων στην περιοχή  της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.com