Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !



 Ανακοίνωση τύπου του ΓΕΑ, αναφέρει οτι, σε ανταπόκριση σημερινού αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας του Μαυροβουνίου προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, για την παροχή συνδρομής στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού επιβατών αμαξοστοιχίας που έχει ακινητοποιηθεί λόγω χιονοστιβάδας, βορείως της Ποντγκόριτσας, από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, η Πολεμική Αεροπορία, απέστειλε ελικόπτερο Super Puma στο Μαυροβούνιο.
Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης / Αεροδρόμιο Ελευσίνας τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:49.
Το ελικόπτερο θα μεταβεί μέσω Κέρκυρας στο Τίβα, όπου θα διανυκτερεύσει και από αύριο θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και παροχής βοήθειας, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές του Μαυροβουνίου.
ΠΗΓΗ : http://drflight.blogspot.com/2012/02/super-puma.html

 ΠΗΓΗ : http://www.defence-point.gr/news/?p=37493

Δημοσιεύθηκε βίντεο της τηλεόρασης του Μαυροβουνίου στο οποίο απεικονίζεται το ελικόπτερο Super Puma που απέστειλε η Πολεμική Αεροπορία στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης επιβατών τραίνου, το οποίο είχε εγκλωβιστεί από χιονοστιβάδα.

ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=10521018

Χωρίς «σωσίβιο» οι διασώστες.


Πετούν, με κίνδυνο τη ζωή τους, σε αντίξοες συνθήκες και σώζουν ανθρώπους. Ωστόσο, νιώθουν απαξίωση και πικρία, ενώ τους οφείλονται οδοιπορικά που φτάνουν έως και 10.000 ευρώ.


Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για αεροδιακομιδή ασθενούς με πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και διασώστες του Λιμενικού Σώματος
Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για αεροδιακομιδή ασθενούς με πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και διασώστες του Λιμενικού Σώματος
Μια ευαίσθητη μονάδα, με τεράστια προσφορά εθνικής σημασίας και με σπουδαίο κοινωνικό έργο, η υπηρεσία των διασωστών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι μαζί με τους άξιους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας πετούν με τα ελικόπτερα παντός καιρού Super Puma σε αντίξοες συνθήκες και σώζουν ζωές, αντιμετωπίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια από την πολιτεία σαν... φτωχός συγγενής.
Οι διασώστες ζουν έναν πραγματικό «Γολγοθά» και νιώθουν εγκατάλειψη, απαξίωση και πικρία. Η τραγική κατάσταση της υπηρεσίας έχει μάλιστα ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον σοβαρότατοι κίνδυνοι για την ατομική ασφάλεια των διασωστών.
Παρ’ όλα αυτά οι λιμενικοί, με ψυχικό σθένος και αλτρουισμό, μόλις λάβουν το σήμα, ανεβαίνουν στο ελικόπτερο και ξεχνώντας τα πάντα κρέμονται από σχοινιά, βουτούν σε βάθος στη θάλασσα και σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Διασώστες του Λιμενικού Σώματος μπροστά στα κοντέινερ, όπου διαμένουν
Διασώστες του Λιμενικού Σώματος μπροστά στα κοντέινερ, όπου διαμένουν

Τα πρώτα τους ρούχα, όπως αργότερα και τους καταδυτικούς τους σάκους, οι δύτες τα απέκτησαν με χορηγία... εφοπλιστών! Τους οφείλονται οδοιπορικά από 3.000 μέχρι και 10.000 ευρώ και το τελευταίο εικοσαήμερο μεταβαίνουν σε αποστολές χωρίς να εισπράττουν καν προκαταβολές, αν και είναι οικογενειάρχες με παιδιά, δάνεια και υποχρεώσεις.
Οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας επί ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Βουλγαράκης, Αν. Παπαληγούρας και οι προηγούμενες, όπως και η τωρινή στρατιωτική ηγεσία έχουν επιδείξει πρωτοφανή αδιαφορία.

Ο διασώστης Νίκος Παναγόπουλος
Ο διασώστης Νίκος Παναγόπουλος

Μάλιστα, οι διασώστες, τόσο στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας όσο και σε αυτά της Λήμνου και της Χίου, διαμένουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε κοντέινερ, πλένονται με κρύο νερό από μάνικα και δεν έχουν νερό ούτε στην τουαλέτα.
«Μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε αποστολές μιάμιση φορά τον μήνα, χωρίς προκαταβολή για τα έξοδά μας. Εδώ και μία πενταετία δεν έχουμε πάρει εκκαθάριση», θα πει ο Σταύρος Δερμάτης, για να προσθέσει: «Παίζουν με τις οικογένειές μας. Γιατί για να πάμε, επιβαρύνουμε το σπίτι μας».

Ο διασώστης Νίκος Στάθης δείχνει τον καταδυτικό σάκο, που και αυτόν, όπως και άλλα είδη, έχουν πάρει με... χορηγία εφοπλιστών!
Ο διασώστης Νίκος Στάθης δείχνει τον καταδυτικό σάκο, που και αυτόν, όπως και άλλα είδη, έχουν πάρει με... χορηγία εφοπλιστών!

Δεν έχουμε για να ζήσουμεΟ Νίκος Παναγόπουλος εξηγεί: «Αν συνεχιστεί το κακό, στις 15 Μαρτίου θα πάμε να ζητήσουμε προκαταβολικά τον μισθό του επόμενου μήνα, γιατί δεν έχουμε για να ζήσουμε».
Ο Νικόλαος Στάθης μάς είπε: «Νιώθω απαξίωση. Επειδή έχω δώσει έναν όρκο, εγώ τη δουλειά μου θα την κάνω κι ας μην έχω να φάω. Αν όμως εμείς εξασφαλίζουμε τα σύνορα, γιατί η έρευνα και η διάσωση είναι στα σύνορα, απαιτώ να τρώω και να κοιμάμαι αξιοπρεπώς εκεί που πάω αποστολή».

Κάτω αριστερά: Σε κοντέινερ, δίπλα σε δεξαμενές καυσίμων, διαμένουν οι διασώστες του Λιμενικού Σώματος
Κάτω αριστερά: Σε κοντέινερ, δίπλα σε δεξαμενές καυσίμων, διαμένουν οι διασώστες του Λιμενικού Σώματος
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται όλοι... Οπως ο Δημήτρης Αβραμίδης που λέει: «Εχουμε δώσει όλοι μας ψυχή, σώμα και χρήματα. Ολα για την πατρίδα και για το Λιμενικό Σώμα.
Βασίζονται οι πάντες σε αυτό το φιλότιμο. Θέλω να ρωτήσω, όμως, τον κ. Χρυσοχοΐδη. Θα θυσίαζε τον οικογενειακό του προϋπολογισμό εκείνος, για να κάνει αυτό που κάνουμε εμείς»;
«Νιώθουμε σαν τα σκυλιά», επισημαίνει απογοητευμένος ο Βασίλης Σισμάνης. «Ετσι μας φέρονται. Ολοι γνωρίζουν και όλοι έχουν ευθύνες». Και ο Χαράλαμπος Κιττάκης διερωτάται: «Η υπηρεσία απαιτεί την εκτέλεση του καθήκοντος και τα παιδιά μου απαιτούν γάλα, τι να κάνω»;
Καταγγελίες
Είμαστε οι... φτωχοί συγγενείς
Ο Γιώργος Ευαγγελίδης εξηγεί πως μόλις επέστρεψε από αποστολή στη Λήμνο και ξόδεψε από τον μισθό του (1.200 ευρώ) ήδη τα 400.
Ο Γιώργος Ζωγραφάκης που τον ακούει προσθέτει: «Συσσωρεύτηκαν πολλά. Είμαστε οι... φτωχοί συγγενείς. Πας και κάνεις το καθήκον σου, σώζεις ανθρώπους. Γυρίζεις και σε πιάνει το παράπονο. Αν συνεχιστεί, θα ζητήσω να εξαιρεθώ από αποστολές, γιατί δεν έχω πια χρήματα».
Ο Ευάγγελος Δασκαλάκης μιλά για την ψυχολογική φόρτιση...
«Ψυχολογικά, όταν κατέβω και βουτήξω στα 12-13 μέτρα, δεν θα είμαι απερίσπαστος και ήρεμος όταν σκέφτομαι το οικονομικό μου πρόβλημα. Καλώ τον κ. Χρυσοχοΐδη να έρθει εδώ, για να τα δει ιδίοις όμμασι. Του ζητώ να στρέψει λίγο το βλέμμα του σε εμάς. Και να μας νοιαστεί».
Ο διοικητής, αντιπλοίαρχος Νικόλαος Λιαράκος τονίζει πως οι διασώστες έχουν δίκιο, γι’ αυτό και ο ίδιος έχει κάνει εκατοντάδες αναφορές. Αλλά, όπως μας εξηγεί, θα δοθεί λύση από το υπουργείο και το αρχηγείο του ΛΣ σύντομα. 

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ - ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ



ΣΧΟΛΙΟ « ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ » Είχα την τύχη να δω μερικούς από αυτούς, και κατάλαβα ότι τελικά έχουμε απομυθοποιήσει άτομα και μονάδες, ενώ η πραγματική πρόσφορα . . . . τέλος πάντων, οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ είναι ΜΑΧΙΜΟΙ από όλες τις απόψεις.
Η καθημερινή δουλεία τους είναι αυτό που άλλοι εκπαιδεύονται για να κάνουν ΟΤΑΝ χρειασθεί, οι συνθήκες δουλείας τους κλπ διαβάστε το άρθρο, και όταν μιλάμε για πολεμιστές δεν υπερβάλουμε όταν η συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχονται από τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και αρκετοί από αυτούς και ως ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ με αρκετά σχολεία στο ενεργητικό τους.
Ένα μόνο μπορούμε να πούμε ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ !

ΕΦΕΔΡΕΙΑ !