Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ - 2οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2012ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ
ΛΟΧΙΑΣ (ΕΠΥ) ΣΥΡΓΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜε επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι 2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2012 στις 26 & 27 Οκτ. 2012 που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας) σε συνεργασία με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας για τα μέλη Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγους, Συνδέσμους, Λέσχες, Καταδρομέων - Ειδικών Δυνάμεων - Αλεξιπτωτιστών κ.ά. με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αλεξιπτωτιστού, οι αγώνες Αλεξιπτωτισμού ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του τελευταίου ΠΕΣΟΝΤΑ ΕΝ ΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΤΩΣΕΩΣ ΔΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΛΟΧΙΑ (ΕΠΥ) ΣΥΡΓΙΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 13 – 07 – 1999 ΖΡ ΜΑΥΡΟΥΔΑΣ και έλαβαν χώρα στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου - Ν. Κιλκίς. 

 Οι αγωνιζόμενοι Αλεξιπτωτιστές έφτασαν 07:00 π.μ. της Παρασκευής, 26 Οκτωβρίου στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου - Ν. Κιλκίς, 07:30 π.μ οι εκπαιδευτές της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας ενημέρωσαν τους αγωνιζομένους Αλεξιπτωτιστές στις διαδικασίες ανάγκης (εμπλοκές – προσγειώσεις – έξοδοι από το αεροσκάφος) και 08:00 π.μ. οι Αλεξιπτωτιστές ήταν στο αεροπλάνο για το πρώτο άλμα της ημέρας όπου αγωνίστηκαν πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500ft έως 10000 ft με σκοπό τις προσγειώσεις ακριβείας.τα οποία συνεχιστήκαν μέχρι 18:30 μ.μ. του Σαββάτου.
Τη Κυριακή, 28 Οκτωβρίου οι Αλεξιπτωτιστές μετέβησαν στο χώρο παρέλασης στην Θες/νίκη – Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου όπου με την παρέλασή τους ετίμησαν τα 100 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1912-2012.

Οι τρεις πρώτοι νικητές των 2ων Πανελλήνιων Αγώνων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2012 ανά κατηγορία ήταν οι :


Πρώτη κατηγορία Αλεξιπτωτιστών που έχουν πάνω από 10 έως 50 άλματα στο ενεργητικό τους:

1ος νικητής ο ΤΕΡΖΗΣ Ευστράτιος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας
2ος νικητής ο ΚΟΥΚΟΣ Ηλίας της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας
3ος νικητής ο ΠΑΤΣΙΟΥΡΗΣ Αθανάσιος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.ΠιερίαςΔεύτερη κατηγορία Αλεξιπτωτιστών Κατηγορίας ΟΡΕΝ:

1ος νικητής ο ΚΑΨΑΛΗΣ Κων/νος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας
2ος νικητής ο ΑΓΓΕΛΗΣ Ιωάννης της Λ.Ε.Κ. ΕΙΔ.ΔΥΝ. Στ. Ελλάδος


3ος νικητής ο ΜΠΙΣΚΑΣ Απόστολος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας

Το 2ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2012 δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν το επέστρεψαν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο έτος με το πρόγραμμα αλεξιπτωτισμού του 2013.

ΠΗΓΗ : http://katadromeispierias.blogspot.gr/