Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΙΟΥ - Τακτική κίνηση περιπόλου μάχης μακράς διάρκειας.




Την Κυριακή η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου πέρασε από την θεωρία της Τετάρτης στην πράξη.
Έτσι πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε τακτική κίνηση περιπόλου με πλήρη φόρτο. 


Κατά την διάρκεια του περιπόλου μάχης πραγματοποιήθηκαν πολλά από τα αντικείμενα που έχουν τα μέλη μας διδαχθεί και μάλιστα χωρίς ενημέρωση από πριν.



Πραγματοποιήθηκε κρούση και δολιοφθορά σε σταθμό διοικήσεως 



εκκαθάριση οικίας





επαφή με εχθρική δύναμη


κατάβαση δυσπρόσιτης περιοχής 

εικονική προσβολή με Α/Τ και ανάλογη υποστήριξη ομάδας 




και φυσικά τακτικές του περιπόλου και σιωπηλή κίνηση εντός εχθρικού εδάφους.




Η εκπαίδευση της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου σε περίπολα αρκετών χιλιομέτρων σε ορεινές περιοχές εκτός της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως προσφέρει στα μέλη μας,γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, εξοικείωση  σε κίνηση σε ορεινή κι απρόσιτη περιοχή ,φυσική κατάσταση κι ενδυνάμωση αλλά και διατήρηση της αντίληψης,της ετοιμότητας κι εγρήγορσης ακόμα και μετά από εξουθενωτική πορεία.


Όλα τα παραπάνω βοηθούν πολύ σε αντικείμενα πολιτικής προστασίας,διότι μπορεί την θέση του σακιδίου μας(άνω των 15 κιλών) να έχει ένας επινώτιος πυροσβεστήρας σε πεζοπόρο τμήμα,προμήθειες αποκλεισμένων ομάδων,ένα φορείο. 

Η κίνηση χιλιομέτρων με πλήρη εγρήγορση των αισθήσεων και αντανακλαστικών θα είναι βασικό στοιχείο σε μια επιχείρηση έρευνα-διάσωσης(μέσο όρο στη Χίο χάνεται ένας συμπολίτης μας κάθε έτος). 


Πάνω από όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε,ότι όταν έρθουν τα δύσκολα(πλημμύρες,σεισμός,στρατιωτικό συμβάν κλπ) η κίνηση δεν γίνεται από τους δρόμους κι εμείς εκπαιδευόμαστε να κινούμαστε χωρίς να έχουμε ανάγκη τους δρόμους! 


http://lefed-chios.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9733.html?m=1