Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ - Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2012 - Βασικό Σχολείο Μαχητή 2012 (Β΄- Γ΄).

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2012 

Η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συμμετείχε στον ουλαμό της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. που παρήλασε φέτος στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Η εμπειρία του να παρελαύνουμε πλάι σε συναδέλφους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΟΠΛΙΤΕΣ, πολλούς εκ των οποίων συναντήσαμε εκεί για πρώτη φορά, και, εν τούτοις, να δίνουμε, κατά γενική ομολογία, την εικόνα μίας και αδιάσπαστης Μονάδος, ήταν παραπάνω από συγκινητική και δεν μπορεί να μεταφερθεί με λόγια.Οι φωνές μας, αν και παρακινούσαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα τους συμπολίτες μας, φαίνεται ότι, δυστυχώς, δεν αγγίζουν αρκούντως την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία  (ΥΠΕΘΑ / ΓΕΕΘΑ) της πατρίδος, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας. Ας είναι. Όπως βεβαιώνουν όσοι έχουν πολεμική εμπειρία, στη μάχη πολεμάς τελικά για τον συνάδελφό σου, με τον οποίον έχεις εκπαιδευθεί, έχεις ιδρώσει και είναι αυτός που θα σε καλύψει και θα τον καλύψεις απο τα εχθρικά πυρά. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο πιο καλά μπορούμε. Έστω και μόνοι!

"ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΤΩ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ... 
ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ"

Βασικό Σχολείο Μαχητή 2012 (Β΄- Γ΄)


Συνεχίζεται το ΒΣΧΜΧ της ΠΕΝΕΦΥΟ για το 2012. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά αυτή τη φορά θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν.
Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτό που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, είναι η τυπική εικόνα και το μαχητικό επίπεδο Εφέδρου/Επιστράτου/Στρατευσίμου (προερχομένου ή μη από τις Ειδικές Δυνάμεις) που συναντά καθημερινά η πολιτικο-στρατιωτική μας ηγεσία σε αυτούς τους Εφέδρους που σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές περί εκπαιδεύσεως και με τον κατ' έτος προγραμματισμό μετεκπαιδεύσεως εφεδρείας προσκαλεί να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες της Μονάδας που ανήκουν.

Η΄μήπως όχι;

Σημείωση: Για τουλάχιστον μισά από τα μέλη της ΠΕΝΕΦΥΟ που φαίνονται στο βίντεο, αυτή είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε εκπαιδευτική μας δραστηριότητα. Μετά από 5 ημέρες εκπαίδευσης οι προσκληθέντες προς μετεκπαίδευση βάσει του προγραμματισμού επίστρατοι, θα δείχνουν την ίδια εικόνα; Πολύ θα θέλαμε να είμαστε εκεί για να δούμε.

ΠΗΓΗ : Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο.