Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μακεδονομάχος 2013 - Οδηγίες - Ενημέρωση.

MAK-Test-13-2

Μακεδονομάχος 2013 - Οδηγίες - Ενημέρωση


Χρόνος Διεξαγωγής

Η Κατάταξη θα αρχίσει από το βράδυ της Πέμπτης 4/4/2013.
Η Πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 5/4/2013 ενώ η τελευταία θα ξεκινήσει στις 0600 του Σαββάτου 6/4/2013.
Η Ασκηση θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής 7/4/2013 , θα ακολουθήσει απονομή και δεξίωση στον χώρο του στρατοπέδου.

Από την στιγμή που καταταγείτε θεωρείστε εαυτόν επιστρατευμένο και ακολουθείτε πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς.


Πρόσβαση στην Σταυρούπολη.
Με Αυτοκίνητο μέσω α) Εγνατία - Κόμβος Αμφίπολης - Ροδολίβος - Πρώτη - Δράμα - Νικηφόρος -Παρανέστι - Σταυρούπολη (208km 03h05m)
β) Εγνατία - Καβάλα - Ξάνθη(Δυτική ή και Ανατολική Εξοδος) - Σταυρούπολη (243km 02h45m)

Με ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη έχει 9 Δρομολόγια τη μέρα για Ξάνθη - και απο Ξάνθη για Σταυρούπολη Τοπικά.
http://www.ktelxanthis.gr/info.html

Με Τραίνο από Θεσσαλονίκη δυο δρομολόγια κάθε μέρα και χρόνο δρομολογίου 04h04m
http://tickets.trainose.gr/dromologia/

Προσοχή Όλοι οι συμμετέχοντες ( οργανωτική και ασκούμενοι) πρέπει να έχουν μαζί τους τρόφιμα για τον όλο τον χρόνο της άσκησης (48ώρες).

Εξοπλισμός για όλους τους συμμετέχοντες
Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού ,οποιαδήποτε άλλη στολή απαγορεύεται. Αν έχετε αδιάβροχα ή Gore Tex σε DPM ,Woodland ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα άρβυλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος οπωσδήποτε όπως στρατιωτικού τύπου (όχι ορειβατικά).

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με εξαρτήσεις τύπου "Η" ,σακίδιο Μ71 και κράνος τύπου Μ-1 ή kevlar με κάλυμα ελληνικής παραλλαγής. Εάν δεν έχετε κάποιο από αυτά θα σας τα προμηθεύσει η διοργάνωση.

Εξοπλισμός για τις ομάδες πεζικού

Όλα τα προηγούμενα και επιλέον:

Κάθε ομάδα πρέπει να μεριμνήσει για την τροφή και το νερό που θα φέρει μαζί της καθώς δεν θα υπάρχει εφοδιασμός σε κανένα σημείο της άσκησης.

Θα δοθεί επιπλέον βάρος σε κάθε μέλος της ομάδας που θα προσομοιώνει τον βασικό φόρτο του κάθε οπλίτη , αλλά και συνολικά της ομάδας ( Πυρομαχικά , χειροβομβίδες , Α/Τ ) σύμφωνα με τον κανονισμό.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν σαν ομάδες πεζικού ,έτσι δεν χρειάζεται να φέρετε Bergen. Για να μεταφέρετε τα επιπλέον υλικά μπορείτε να έχετε σακίδιο πλάτης 35-40 λίτρων (Storm Pack) κατά προτίμηση ελληνικής παραλλαγής , οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι όμως χρωματιστά ορειβατικά σακίδια.

Επίσης μπορείτε να προσαρμόσετε επιπλέον θήκες πάνω στην κλασσική εξάρτηση του ελληνικού στρατού έτσι ώστε να μεταφέρετε τα υλικά σας, για τις επιπλέον θήκες και πάλι δεν υπάρχει περιορισμός στην παραλλαγή.

Η ομάδα σας πρέπει να φέρει τον δικό της οπλισμό airsoft χωρίς κανένα περιορισμό σε τύπους και παρελκόμενα (φακούς , lasers ,red dots) . Για όσους δεν έχουν θα δωθούν Dummy M4. Σε γενικές γραμμές το να φέρετε δικό σας οπλισμό βοηθάει πολύ την διοργάνωση ,ο τρόπος που θα διεξαχθεί φέτος ο Μακεδονομάχος να είστε σίγουροι ότι δεν θα επιφέρει φθορές στον εξοπλισμό σας.

Για τις επικοινωνίες θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει μαζί της 2 ασυρμάτους VHF με επιπλέον μπαταρίες .

Σε γενικές γραμμές πάρτε μαζί σας οτι χρειάζεστε από ατομικά υλικά ώστε να ολοκληρώσετε την αποστολή αρκεί να μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας.


Γενικές οδηγίες-παραινέσεις

Η άσκηση θα διαρκέσει 24 ώρες οπότε η χρήση φακών είναι απολύτως αναγκαία για όλη την ομάδα.

Το παράθυρο εκκίνησης είναι από το πρωί της Παρασκευής 5/4/13 μέχρι τις 0600 του Σαββάτου 6/4/13.

Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τερματίσει στις 0900 της Κυριακής 7/4/13 έτσι ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την απονομή.

Οι 24 ώρες για την ολοκλήρωση της άσκησης δεν είναι δεσμευτικές ,αν νομίζεται ότι η ομάδα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο ελάτε και ξεκινήστε νωρίτερα .

Ενημερώστε μας πότε υπολογίζετε την άφιξη σας στον χώρο της άσκησης , όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για την διοργάνωση.

Συνάδελφοι Έφεδροι η άσκηση αυτή γίνεται κατα βάση για την εκπαίδευση μας , όταν όμως οι πραγματικά υπεύθυνοι Έλληνες Πολίτες Οπλίτες αναφέρονται σε εκπαίδευση εννοούν πραγματική και όσο το δυνατόν ρεαλιστική.

ΔΕΝ θα πολεμήσω μαζί με την παρέα μου αλλά δίπλα σε αγνώστους.

ΔΕΝ θα γίνουν όλα όπως έχουν σχεδιαστεί από πριν (και ο εχθρός έχει σχέδια).

ΔΕΝ θα τα περιμένω όλα από τους ηγήτορες μου θα τους βοηθήσω όπου μπορώ .

ΔΕΝ είναι τα πάντα όπως φαίνονται σκέφτομαι συνέχεια και προσαρμόζομαι στην κάθε τακτική κατάσταση.

Η άσκηση αυτή απευθύνεται σε όσους έχουν ορκιστεί ότι

ΔΕΝ θα παραδώσουν τα όπλα τα ιερά.

ΔΕΝ θα εγκαταλείψουν τον συμπολεμιστή τους με οποιονδήποτε και αν ταχθούν στην γραμμή .

ΔΕΝ θα παραδώσουν την Πατρίδα μικρότερη.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

Σιδηρόπουλος Ιωάννης ΕΦ ΛΓΟΣ ΠΖ