Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Π.Σ.Ε.Ε.Δ. - Σ.Α.Κ. - Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΦΟΡΤΟΥ.



Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμαρχος Διονύσιος Χατζηδάκης τίμησε τους Εφέδρους του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ που πραγματοποίησαν παγκόσμιο ρεκόρ ευψυχίας με το 3ο Περίπολο Μακράς Ακτίνας Δράσεως 200 χιλιομέτρων μετά φόρτου (Παρνασσός-Πάρνηθα) που πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της ΓΕΣ/ΔΕΔ.

Ο δήμαρχος παλαιός πρωταθλητής γνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια του υπερμαραθωνίου των εφέδρων τους συνεχάρη για την μεγαλειώδη επιτυχία τους σε μία ιστορική στιγμή που διέρχεται η πατρίδα μας, αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης. Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ Εφεδρος Ταγματάρχης Καταδρομών κος Κόντος Αλέξανδρος στην συνέχεια αφού καλωσόρισε τους επίσημους καλεσμένους, τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Ελευσινιώτη Δ. τους εκπροσώπους ΓΕΕΘΑ Σχη Εκίζογλου Π. , του Α/ΓΕΣ Σχη Ηλιόπουλο Χ. , του Α/ΓΕΝ Πχο Ζησιμόπουλο Χ. Δ/ΔΥΚ, Α/ΓΕΑ Σμχο Ράπτη Κ. , το Δ/Σ του Δήμου Π. Φαλήρου, ευχαρίστησε τον πετυχημένο γιά τρεις τετραετίες δήμαρχο γιά την ξεχωριστή τιμητική τελετή του εθελοντισμού, του στρατιωτικού αθλητισμού και της φιλοπατρίας.

Αναφέρθηκε με έναν γρήγορο απολογισμό στα σπουδαία επιτεύγματα του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ απο την δεκαετία του '90 μέχρι το παγκόσμιο ρεκόρ του σεπτεμβρίου του 2012 με τον δικό του από καρδιάς ξεχωριστό τρόπο. Ακολούθησε η απονομή από τον κ. Ελευσινιώτη στους παγκόσμιους κ/δ. Στην ομιλία του ο ΥΦΕΘΑ τους συνεχάρη γιά την προσπάθεια τους και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας γιά την προσπάθεια που καταβάλλεται να βγει η χωρα από την κρίση.

Τα μετάλλια παρέλαβαν οι δεκατρείς άνδρες και μία γυναίκα της περιπόλου:

Αρχηγός Περιπόλου Εφ. Ανθστης Παύλου Κωνσταντίνος,
Κούλης, Σπυρίδων,
Κίτσος Γεώργιος,
Φακίνος Κωνσταντίνος,
Αφρουδάκης Παντελής,
Χαικάλης Ανδρέας,
Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος,
Λουκέρης Γαβριήλ,
Γιανταμίδης Γεώργιος,
Γεωργούλας Ηλίας,
Ζεμπερλίκος Νικόλαος,
Γριμπάμπης Παναγιώτης,
Χαρμπίλας Ιωάννης,
Γραμματικού Ελισάβετ.

Στην συνέχεια παρέλαβαν τιμητικό δίπλωμα του δήμου Π. Φαλήρου οι έφεδροι που παρελαύνουν κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου. Η έκπληξη όμως ήρθε στο τέλος όταν ο Πρόεδρος κάλεσε τον δήμαρχο κ. Χατζηδάκη να του επιδώσει το μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων των Εφέδρων γιά την ανακήρυξη του δήμου Π. Φαλήρου ως τον 2ο καλύτερο Δήμο στην Ευρωπαική Ενωση. Ο τέλειος αιφνιδιασμός του δημάρχου συνεχίστηκε όταν ο κος Κόντος του επέδωσε ξιφολόγχη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην μνήμη του πατέρα του ο οποίος πολέμησε ως Εφεδρος Ανθυπολοχαγός Ιππικού και σκοτώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο υπέρ πατρίδος, καταχειροκροτούμενος. Ηταν η στιγμή που ο δήμαρχος δάκρυσε - λύγισε, ήταν οι στιγμη όπου "και οι άντρες κλαίνε"!!!

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του 2013 γιά όλους τους προσκεκλημένους, μία τελετή ξεχωριστή τιμής και ελπίδας γιά τον λαό μας, ότι με τέτοια παλληκάρια - θεριά του εθελοντισμού και πατριωτισμού " Η Ελλάδα Ποτέ Δεν Πεθαίνει". Την σπουδαία αυτή τελετή τίμησαν ο Σύλλογος Κομμαντος '74, η Ενωση Αποστράτων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, η Ομαδα Αναπαράστασης Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου "reanactor" κ.α.






















ΠΗΓΗ : Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Π.Σ.Ε.Ε.Δ
- Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων Σ.Α.Κ