Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ Γ.Ε.Σ. - Γ.Ε.Ν. - Γ.Ε.Α.


Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιοςγεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο του Ν. Τρικάλων. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων και Μ/Κ ΤΠ, Συγκροτήματος και τελευταία Μηχανοκίνητου Σχηματισμού. Μέχρι το 2010 ήταν Διοίκητής στη ΣΜΥ, ενώ το 2011 είχε προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου και είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής στη XVI M/K Μεραρχία του Διδυμοτείχου και στην συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση του Δ΄Σώματος Στρατού.

Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), των σχολείων Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) καθώς και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου ενώ έχει τοποθετηθεί ως Κυβερνήτης Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 εως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993 καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως DCOS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και ως Υπαρχηγός. Έχει διατελέσει υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποστρατεύθηκε το 2009 επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και επανήλθε το 2010 στην ενέργεια επί υπουργείας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς γεννήθηκε στα Χανιά. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων, του Air Command and Staff College των ΗΠΑ. Έχει συμπληρώσει πάνω από 4000 ώρες πτήσης, εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη F-5, Mirage F-1CG και Mirage 2000. Διετέλεσε Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο 114ΠΜ/ΣΜΕΤ, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Διοικητής Μοίρας στην 114ΠΜ/332Μ, Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Επιχειρήσεων–Εκπαίδευσης (ΔΕΕ) στην 114ΠΜ. Στο ΓΕΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης του Τμήματος Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (Δ2/2). Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής και Διευθυντή στη Διεύθυνση Αεράμυνας (ΓΕΕΘΑ/Α’ ΚΛ/ΔΑΕΡ). Κατόπιν ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κλάδου Αμυντική Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΑ και στη συνέχεια, τη θέση του Διευθυντή του Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ. Πριν αναλάβει Αρχηγός ΤΑ και Διοικητής του Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC 7) ήταν Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας.

Ευχόμαστε στους νέους Αρχηγούς Καλή Επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.