Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μακεδονομάχος 2015 : Κόντρα στα προβλήματα με όπλο το ηθικό - ΣΣΑΕ.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από τη Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και την Π.Ο.ΕΦ.ΕΔ. στην Ορεινή Ξάνθη, η Πανελλήνιος άσκηση εφέδρων «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ’15», η ετήσια άσκηση-θεσμός της Βόρειας Ελλάδος.
Στο φετινό «Μακεδονομάχο», ο Σύλλογός μας συμμετείχε με κλιμάκιο έντεκα (11) μελών του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φετινή χρονιά υπήρξε δύσκολη για εμάς, καθώς πλειάδα τραυματισμών αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων, κράτησε αρκετά μέλη μας πίσω στην Αθήνα. Γνωρίζαμε ότι η σκέψη και η ψυχή τους ήταν μαζί μας και αυτό μας όπλισε με περαιτέρω δύναμη για τον αγώνα! Έτσι λοιπόν, για άλλη μια χρονιά τα μέλη μας έδειξαν ότι οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς αφού καταφέραμε να πάρουμε ακόμα μια διάκριση κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο.
Και φέτος ο αγώνας απαιτούσε να συμμετέχουν 8μελή περίπολα εφέδρων οι οποίοι»δοκιμάστηκαν» με πλήρη φόρτο μάχης και διαβίωσης, σε σύνθετα αντικείμενα περιπόλων, πρώτων βοηθειών, μάχης σε αστικό περιβάλλον κλπ. Παράλληλα, ο σχεδιασμός της ασκήσεως, εξέταζε τα όρια της φυσικής και πνευματικής αντοχής των ασκουμένων σε στενά χρονικά πλαίσια (συνολικώς διανύθηκε απόσταση σαράντα τριών χιλιομέτρων από έκαστο περίπολο σε χρόνο λιγότερο των είκοσι τεσσάρων ωρών), αλλά και την ομαδικότητα των περιπόλων, ενώ αξιοσημείωτο υπήρξε και φέτος το στοιχείο του αναπάντεχου, που καθιστούσε άπαντες σε επιχειρησιακή εγρήγορση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την τελετή απονομής, τίμησε με την παρουσία του ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος μιλώντας κυριολεκτικά στις ψυχές μας, μας εμψύχωσε αλλά και ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ενέπνευσε άπαντες τους ασκουμένους.
Στο σημείο αυτό, ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την οργανωτική ομάδα της ασκήσεως, η οποία για ακόμη μία φορά διοργάνωσε μία άρτια και αξιοζήλευτη από όλες τις απόψεις Στρατιωτική Άσκηση.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ασκουμένους που έδωσαν για ακόμη μία φορά τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν ότι το επίπεδο της Εφεδρείας είναι υψηλό και γίνεται υψηλότερο μέρα με την ημέρα.
Ειδική μνεία στους Κυπρίους αδελφούς μας, οι οποίοι για ακόμη μία άσκηση αποτέλεσαν το φωτεινό μας παράδειγμα.
Επόμενο ραντεβού, το «Αthens Patrol» στην Αττική το ερχόμενο φθινόπωρο…
Μέχρι τότε καλή εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ :  http://www.ssae.gr/news/2015/05/makedonomachos-2015-kontra-sta-provlimata-me-oplo-to-ithiko/