Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συμμετοχή της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στην Πανελλήνια άσκηση-αγώνα Μακεδονομάχος 2015(φωτογραφίες).

Το διήμερο 24-26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρόνια η μοναδική  πανελλήνια άσκηση-αγώνας εφέδρων "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΆΧΟΣ 2015".Η άσκηση-αγώνας πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης.




Η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου για πρώτη φορά συμμετείχε με δύο άτομα οι οποίοι συμπλήρωσαν τους έξι συναδέλφους της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χαλκιδικής κι έτσι δημιουργήθηκε η Ομάδα 13(ή lefed131 όπως λένε οι φίλοι της Χαλκιδικής).





Το σενάριο της άσκησης(σύμφωνα με την αναφορά του Μακεδονομάχου) ήταν οτι τα 19 8μελή περίπολα θα κινούνταν σε φίλια περιοχή πίσω από το Π.Ο.Τ. σε αποστολές υποστήριξης , υποβοήθησης των μαχόμενων τμημάτων και απαγόρευσης διείσδυσης του εχθρού στον ΄΄Ζωτικό Χώρο΄΄ της τοποθεσίας καθώς ο εχθρός είχε φροντίσει να μολύνει δρομολόγια και να διασπείρει τμήματα ειδικών δυνάμεων στην περιοχή δυσχεραίνοντας έτσι την μετακίνηση φιλίων τμημάτων και την διατήρηση του Η.Ρ.Ε.


 Τα περίπολα που είχαν προειδοποιηθεί να είναι έτοιμα για παραμονή στην ύπαιθρο και αυτάρκεις σε υλικά για 24 ώρες επιχειρήσεων ,τελικώς διένυσαν 42 περίπου χλμ με υψομετρικές διαφορές από 75 εως 750 μέτρα με ένα μέσο όρο βάρους φόρτου τα 18 κιλά, ασκούμενοι σε διάφορα αντικείμενα.

ΠΗΓΗ /ΠΕΡ/ΡΑ :  http://lefed-chios.blogspot.gr/2015/05/2015.html