Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΣΤΟ ΚΕΕΔ.
 Στις 9 π.μ. η μπάρα του Κέντρου Ειδικών Δυνάμεων στο Μ. Πεύκο σηκώθηκε ψηλά και η φάλαγγα των Εφέδρων του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Έφεδρο Ταγματάρχη Αλέξανδρο Κόντο (που τυγχάνει ο αρχαιότερος Ταγματάρχης (ΚΔ) στο ΝΑΤΟ) και η αντιπροσωπευτική ομάδα του Δ.Σ. και μελών οδηγήθηκαν στην φιλόξενη αίθουσα του Κέντρου για πρωινό καφέ.Ο Διευθυντής του Γ´ Γραφείου Ταγματάρχης (ΟΥΚ), Αλεξίου Νικόλαος, καλωσόρισε ευγενικά τον Πρόεδρο και τους παλιούς και νέους Καταδρομείς και το ζεστό καταδρομικό πνεύμα κυριάρχησε αμέσως.Σε λίγο η επιβλητική εμφάνιση του δίμετρου Συνταγματάρχη Διοικητή του Κέντρου, Γούναρη Κωνσταντίνου, με ζεστό χαμόγελο φιλοξενίας, αντάλλαξε χαιρετισμό με τον Πρόεδρο και άρχισαν οι συστάσεις γνωριμίας αφού Έφεδροι Καταδρομείς είχαν υπηρετήσει μαζί στις ίδιες μονάδες Καταδρομών.
Ο κ. Κόντος παρουσίασε στον Συνταγματάρχη δυο παρόντα μέλη μας που είναι Διδάκτορες του Πανεπιστημίου – ο τρίτος δίδασκε και απουσίαζε - που έβγαλαν την τήβεννο και φόρεσαν την στρατιωτική παραλλαγή για να ενημερωθούν στα σύγχρονα οπλικά συστήματα των Ειδικών Δυνάμεων.Συγκινητική είναι η στιγμή παρουσίασης τριών μελών μας που οι γιοι τους απολύθηκαν πρόσφατα από τις Ειδικές Δυνάμεις, α) του Υπολοχαγού (ΚΔ) Γιώργου Καλομοίρη (Εθνική ομάδα τοξοβολίας) με τον Καταδρομέα γιο του,
β) του Βετεράνου Πεζοναύτη Χ. Παρτσαλίδη - ο γιος του υπηρέτησε στους Αλεξιπτωτιστές και γ) του Δ. Σπυρόπουλου - ο γιος του υπηρέτησε στους Αμφίβιους.Αυτή είναι η παράδοση του πράσινου μπερέ έστω και αν κάποιοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν!!
Το τμήμα σε λίγο θα οδηγηθεί στα οπλικά συστήματα των καταδρομέων, σύγχρονα και άγνωστα για τους περισσότερους αφού οι επιστρατευτικές ασκήσεις – ενημερώσεις εφέδρων, απλά δεν γίνονται.Αισθήματα ευχάριστης διάθεσης και θαυμασμού αισθάνθηκαν οι Έφεδροι Αθηναίοι όταν τα έπιασαν στα χέρια τους, τα χάιδεψαν, τα μύρισαν, τα φίλησαν, τα χούφτωσαν σα να ήταν φιλήδονες γυναίκες έτοιμες για όλα...στιγμές μοναδικές για αρσενικούς Καταδρομείς.Στο τέλος έγινε η Στρατιωτική Επίδοση πλακετών και δώρων απο τον Βετεράνο Πρόεδρο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ στον Σχη κ. Γούναρη – στην προσφώνησή του ο κ. Κόντος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διοικητή για την πολύ χρήσιμη φιλοξενία του και Γέφυρα επικοινωνίας- συνεργασίας της ΔΕΔ/ΓΕΣ του ιδίου, των Άξιων Αξιωματικών και Οπλιτών που προσφέρουν επίπονο έργο σε αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, αναφέρθηκε στον διαχρονικό Ελληνιστικό θεσμό του Πολίτη Οπλίτη, που χωρίς την δική του προσφορά θα είχαμε χαθεί σαν έθνος, στο πρόσωπό του τιμήσαμε όλους τους ήρωες Καταδρομείς, τους υπηρετούντες εθελοντές στις Ειδικές Δυνάμεις, άνδρες και γυναίκες αξιωματικούς και τους εστρατεύσιμους Καταδρομείς Αλεξιπτωτιστές, Αμφίβιους, Ορεινούς και Πεζοναύτες για την πολύτιμη προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελλάδα.Ο κ. Κόντος Αλέξανδρος, επέδωσε μετά την πλακέτα του Συνδέσμου στον κ. Γούναρη, δύο βιβλία ιστορικά- το πρώτο «Από τον Ιερό Λόχο στους θρυλικούς ΛΟΚ», με συγγραφέα τον Καταδρομέα Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Αραμπατζή (Εκδόσεις Δούρειος Ίππος) του καταδρομέα Σάββα Βλάσση και το δεύτερο με συγγραφέα τον φιλόλογο Εφ. Λοχαγό Πεζοναυτών κ. Χαρίτωνα Γιωτάκη που ιστορικά αποδεικνύει οτι οι Σπαρτιάτες λειτουργούσαν ως Καταδρομείς.Ο Σχης Κωνσταντίνος Γούναρης επέδωσε στους Εφέδρους Καταδρομείς ατομικά το Λεύκωμα των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ευχαριστεί τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο, τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Β. Τελλίδη, τον Διευθυντή ΔΕΔ Υποστράτηγο κ. Ν. Μανωλάκο και τον Ταγματάρχη (ΟΥΚ) κ. Ν. Αλεξίου για την συμβολή τους σε αυτήν την χρήσιμη γέφυρα επικοινωνίας Εφέδρων και Ενεργού Στρατού. ΛΟΚ!!!Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Π.Σ.Ε.Ε.Δ
Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων Σ.Α.Κ