Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016

MAK-16 poster 01
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016 
 Γενικές Οδηγίες & Εξοπλισμός  για  όλους  τους  συμμετέχοντες
Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού ,οποιαδήποτε άλλη στολή δεν θα επιτραπεί. Αν έχετε αδιάβροχα ή Gore Tex σε DPM  ,Woodland ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τα άρβυλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος οπωσδήποτε όμως στρατιωτικού τύπου ,όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με  εξαρτήσεις οποιουδήποτε τύπου, κάλυμμα κεφαλής ανάλογο της στολής  , κράνος με κάλυμμα ελληνικής παραλλαγής (εαν υπάρχει θα βαθμολογηθεί ανάλογα).
 Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί και μια στολή για την απονομή συνοδευόμενη από επίσημο κάλυμμα κεφαλής (καπέλο  συλλόγου ή    μπερέ)
Εξοπλισμός  για  τις  ομάδες  πεζικού
Όλα τα προηγούμενα και επιπλέον:
Κάθε ομάδα πρέπει να μεριμνήσει για την τροφή και το νερό που θα φέρει μαζί της καθώς δεν θα  υπάρχει  εφοδιασμός σε τροφή καθ όλη την διάρκεια της άσκησης.
Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί επιπλέον βάρος σε κάθε μέλος της ομάδας που θα προσομοιώνει τον βασικό φόρτο του κάθε οπλίτη , αλλά και συνολικά της ομάδας ( Πυρομαχικά κλπ) σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.(πίνακας οργάνωσης υλικών).
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν σαν ομάδες πεζικού , υποχρεωτικά κάθε άνδρας θα φέρει κατά την κατάταξη σακίδιο τύπου  Bergen σε χρώμα λαδί ή παραλλαγής 60 λίτρων και άνω με υποχρεωτικό φόρτο 15 κιλών χωρίς το νερό,το οποίο θα μεταφέρει αν του ζητηθεί καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ή σε μεμονομένες αποστολές.
Θεωρείστε βέβαιο ότι θα βραχείτε οπότε πρέπει να κουβαλάτε  επιπλέον αλλαξιά.
Υποχρεωτικά πρέπει να έχετε δυνατότητα παρασκευής ροφήματος 16 ατόμων και εναυστήρα μαγνησίου κατά ομάδα.
Παρακαλούμε οι ομάδες ή τα άτομα να  να φέρουν τον δικό τους ΄΄οπλισμό΄΄ airsoft χωρίς κανένα περιορισμό σε τύπους και παρελκόμενα καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές φάσεις της άσκησης . Για όσους δεν έχουν θα δοθούν Dummy M4(τα οποία με τον καιρό και την κακομεταχείριση από τους προηγούμενους  ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ έχουν λιγοστέψει). Το να φέρετε δική σας προσομοίωση οπλισμού βοηθάει πολύ την διοργάνωση ,υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν φθορές στον εξοπλισμό σας.
Για τις επικοινωνίες θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει μαζί της 2 ασυρμάτους VHF με επιπλέον  μπαταρίες(με την ανάλογη άδεια ραδιοερασιτέχνη) .
Σάκος  Α΄ βοηθειών  ομάδας
Η κάθε ασκούμενη ομάδα θα πρέπει να φέρει έναν σάκο Ά βοηθειών με  αναλώσιμα υλικά πρώτων βοηθειών μάχης όσες ομάδες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα (π.χ. ομάδες που θα συστηθούν επιτόπου)θα χρησιμοποιήσουν υλικά από την διοργάνωση ,με την  ανάλογη  βαθμολόγηση..
Ειδικά υλικά
1)Επειδή θα χρειαστεί να διασχίσετε πεζοί δρόμους επαρχιακού δικτύου, υποχρεούστε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν δύο φωσφορίζοντα γιλέκα για την ημέρα και δύο μικροί φακοί τύπου μπρέλοκ(πωλούνται σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών σε ευτελή τιμή),για τον πρώτο άνδρα χρώματος λευκού(θα φέρετε στο στήθος)και για τον τελευταίο ερυθρού(θα φέρετε στην πλάτη του σακιδίου) .Τα παραπάνω αποτελούν μέτρα για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και βαρύνουν αποκλειστικά εσάς.
2)Οπωσδήποτε  κάθε άνδρας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δύο ράβδους χημικού φωτός(cyalume).
3)Εκτυπώσεις, αρκετές , από  σχέδια και βοηθήματα που θα βρείτε στην σελίδα μας(και αδιαβροχοποιημένες) .
Σε γενικές γραμμές πάρετε μαζί σας ότι χρειάζεστε από ατομικά υλικά ώστε να ολοκληρώσετε την αποστολή αρκεί να μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας.
Χρόνος Διεξαγωγής
Η κατάταξη θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης 21/4/2016
Η Πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 22/04/2016 ενώ η τελευταία θα ξεκινήσει στις 06:00 του Σαββάτου 23/4/2016.
Η Άσκηση θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής 26/4/2016 , θα ακολουθήσει απονομή.
Από την στιγμή που καταταγείτε θεωρείστε εαυτόν επιστρατευμένο και ακολουθείτε πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς.
Γενικές οδηγίες-παραινέσεις
Η άσκηση θα διαρκέσει 24 ώρες οπότε η χρήση φακών ΄΄κόκκινου΄΄ χρώματος  είναι απολύτως αναγκαία για όλη την ομάδα , μόνο σε περίπτωση εμπλοκής επιτρέπεται η χρήση φακού ΄΄λευκού΄΄ χρώματος .
Το παράθυρο εκκίνησης είναι από το πρωί της Παρασκευής 22/4/2016 μέχρι τις 06:00 του Σαββάτου 23/4/2016.
Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τερματίσει στις 08:00 της Κυριακής 24/4/2016 έτσι ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την απονομή.
Οι 24 ώρες για την ολοκλήρωση της άσκησης  είναι δεσμευτικές.
Ενημερώστε μας πότε υπολογίζετε την άφιξη σας στον χώρο της άσκησης , όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για την διοργάνωση.
Συνάδελφοι  Έφεδροι αξιωματικοί , υπαξιωματικοί , οπλίτες , η άσκηση αυτή γίνεται για  την εκπαίδευση και συντήρηση όλων μας αλλά και ως αξιολόγηση του κατά πόσο είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, αξιολόγηση από εμάς τους ίδιους αλλά και από τον ΕΣ του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι μας και αν ποτέ χρειαστεί θα πρέπει να σπεύσουμε και να πυκνώσουμε τις τάξεις.
                                                Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους υπεύθυνους Έλληνες .
                                                                                ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!!!
ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ :  http://www.lefed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=309:-2015-&catid=1:2008-07-15-22-09-01&Itemid=3