Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας - Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης.

         
Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια του Σχολείου Διάσωσης από παλιά και νέα μέλη της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στην προσπάθεια εκπαίδευσης νέων εθελοντών για την στελέχωση της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ.
       Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης , άντρας έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σε παλαιό νταμάρι στην περιοχή του "Κούκου".. Μετά την αξιολόγηση των πληροφοριών 10μελές ομάδα της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ προέβει σε έρευνα στην περιοχή και μετά τον εντοπισμό του τραυματία πραγματοποιήθηκε η ανάσυρση του τραυματία με φορείο από νέα μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ. Κατά την ανάσυρση του φορείου δίδεται από τον τραυματία η πληροφορία ότι φίλος του στην προσπάθεια του να τον εντοπίσει έπεσε σε χαράδρα με το όχημα του κοντά σε ένα εκκλησάκι. Άμεσα η ομάδα κινήθηκε προς τον εντοπισμό και του δεύτερου τραυματία τον οποίο και εντόπισε και απεγκλώβισε από το όχημα και στην συνέχεια πραγματοποίησε την ανάσυρση του με φορείο.
         Κατά την διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε πορεία 12 χιλιομέτρων με πλήρη εξοπλισμό , και αξιολογήθηκαν τα νέα μέλη στο πρώτο περιστατικό , ενώ ο χρόνος των 25 λεπτών απεγκλωβισμού του δεύτερου τραυματία ( με όλες τις δυσκολίες λόγω οχήματος, μεγέθους και βάρος τραυματία) κατέδειξε την ετοιμότητα και την λειτουργία της Ομάδας σε ανάλογα περιστατικά.