Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και βράβευση του τελευταίου εν ζωή Ιερολοχίτη !



ΠΗΓΗ : Συνδέσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων.







Με μεγάλη προσέλευση κι επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2016, όπως κάθε χρόνο , στην Καστέλα στον Πειραιά, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Ήταν όλοι εκεί, οι Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, μόνιμοι κι έφεδροι, εν ενεργεία κι αποστρατεία, παλιά και νέα μέλη του Συνδέσμου.

Το παρόν έδωσαν ο ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, εκ των παλαιοτέρων μελών του Συνδέσμου, ο στρατηγός Ειδικών Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος, αξιωματικοί εκπρόσωποι της ΔΥΚ, ο στρατηγός και τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο στρατιωτικός ιερέας, αυτοδύτης του σχολείου αυτοδυτών της ΔΥΚ κι αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης πατήρ Ευάγγελος Λιάπης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου αρχιπλοίαρχος ε.α. - ΟΥΚ Αλέξανδρος Παλατιανός παρουσίασε την πλούσια δράση μας, την εθνική και κοινωνική μας παρουσία και προσφορά κατά τη διάρκεια του 2015, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγόρος –ΟΥΚ Κυριάκος Κόκκινος παρουσίασε τις ιστορικές και συμβολικές πτυχές των πολυχιλιετών εμφανίσεων δράσεων του Ιερού Λόχου, μέσα στην Ελληνική ιστορία, ως αναγεννήσεως των ιδανικών της συλλογικής Ελληνικής ψυχής, καθώς σε κάθε περίοδο εξαιρετικών κρίσεων και κινδύνων με ένα άλμα ενότητας κι ηρωισμού διεκδικεί τον ιστορικό της ρόλο ως φωτιστού της ανθρωπότητας με το ιερό επίγραμμα: «Εκ της τέφρας μου αναγεννώμαι»!!!

Ιδιαίτερα τιμητική για το Σύνδεσμο υπήρξε η παρουσία και βράβευση ενός εκ των τελευταίων εν ζωή Ιερολοχιτών και θρύλου των Ειδικών Δυνάμεων, του 95χρονου στρατηγού ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα, ο οποίος με τη ζωντάνια και νοητική οξύτητα 20χρονου μας μετέφερε τις γνώσεις και τα βιώματά του από την τόσο κρίσιμη περίοδο δράσης του Ιερού λόχου την περίοδο 1942-1945.

Έτσι απλά για να αναγνωρίζουμε σήμερα, καθώς αισθανόμαστε να μας συνθλίβουν οι συνθήκες κοινωνικής μηχανικής κι ελέγχου της νέας παγκόσμιας τάξης κι αταξίας, ότι ο Ελληνισμός έχει άπειρες φορές περάσει ζωντανός από τις Συμπληγάδες Πέτρες, τραυματισμένος αλλά πολύ σοφότερος.

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας κι ας ενεργοποιηθούμε συλλογικά και με βάση τις αρχές της αρετής, αλληλοσεβασμού, δικαιοσύνης κι ελευθερίας, για να καταφέρουμε για άλλη μία φορά να ανέβουμε το επικίνδυνο κι ολισθηρό μας μονοπάτι, δείχνοντας στην ανθρωπότητα, που ακολουθεί, το δρόμο που αξίζει σε ελεύθερες κι ηρωικές γενιές και ψυχές.