Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Φρ. Φραγκούλη με τους Εφέδρους Αξιωματικούς του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.


Συνάντηση του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Φρ. Φραγκούλη με τους Εφέδρους Αξιωματικούς του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.
Μέσα σε θερμό, εγκάρδιο, Καταδρομικό κλίμα, ο Α/ΓΕΣ υποδέχτηκε και ενημέρωσε για τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο Στρατό Ξηράς και ιδιαίτερα στην επιχειρησιακή χρησιμοποίηση των Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ εφ. Ταγματάρχη (ΚΔ) Αλέξανδρο Κόντο και τα μέλη του Συνδέσμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα εύκολα αιτήματα του προέδρου ο Α/ΓΕΣ τα έλυσε εκείνη τη στιγμή δίνοντας τηλεφωνικές διαταγές, σηματοδοτώντας τα προσόντα του Ηγέτη αντιγραφειοκράτη, που ξόδεψε τη ζωή του για μια περήφανη πατρίδα.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αφού τον ενημέρωσε για τα χρονίζοντα προβλήματα των Εφέδρων, του εζήτησε την άμεση άρση της φοβικής νομικής γνωμάτευσης του 2005 που έκλεισε τα στρατόπεδα, την γέφυρα και τη Συνεργασία των Εφέδρων με τις Ένοπλες Δυνάμεις στη χώρα μας, του επέδωσε δε την μελέτη «Ο Επιχειρησιακός ρόλος των Εφέδρων στην ειρήνη και τον πόλεμο» που συνέγραψαν οι Έφεδροι για το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας και τις προτάσεις αναβάθμισης των Εφέδρων.
Στη συνέχεια ο κ. Κόντος επέδωσε ως αναγνώριση της πολύ επιτυχημένης και δραστήριας προσφοράς του κ. Αρχηγού στις Ένοπλες Δυνάμεις πλακέτα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ως και κεφαλή νέου πολίτη – οπλίτη από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Με τη σειρά του ο κ. Αρχηγός αφού συνεχάρει τον Πρόεδρο για την πολύτιμη εθελοντική πλούσια κοινωνική προσφορά του, επέδωσε το Έμβλημα του ΓΕΣ στον Πρόεδρο του Δ.Σ. και αναμνηστικά στους συνοδούς Έφεδρους Αξιωματικούς, υποσχόμενος ότι θα συνδράμει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Επιχειρησιακού ρόλου των Εφέδρων υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού λαού.

Εμείς ελπίζουμε και θα αναμένουμε.

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΠΣΕΕΔ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ - ΣΑΚ
Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος και Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ν.4089/60

ΣΧΟΛΙΟ « ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ » : Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Γ.Ε.Σ. ΜΑΣ ΑΞΙΟ ΚΟΜΑΝΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.