Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές από τον ΥΠ.ΕΘ.Α

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρει τα εξής:

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καλωσορίζοντας το νέο έτος απευθύνω σε καθένα και καθεμία από σας ξεχωριστά εγκάρδιο χαιρετισμό και τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, πρόοδο και ευημερία.

Σας ευχαριστώ, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, για όσα κάνετε και σας διαβεβαιώνω, για μία ακόμη φορά, ότι βασική μας προτεραιότητα και καθημερινή μας φροντίδα είναι να διαμορφώσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να επιτελείτε την αποστολή σας στο πλαίσιο του Συντάγματος και στο όνομα του ελληνικού λαού, με υψηλό φρόνημα και αίσθηση ιστορικής ευθύνης.

Σας διαβεβαιώνω ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την οικογένειά σου, γνωρίζουμε ότι τα νέα οπλικά συστήματα απαιτούν υψηλή επαγγελματική ικανότητα, συνεχή εκπαίδευση και εγρήγορση.

Είμαι πεπεισμένος ότι έχετε πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι έχετε στα χέρια σας την τιμή και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας. Αυτά τα ιστορικά μεγέθη έχουν ανυπολόγιστη αξία και άρα δεν συγκρίνονται με κανένα δημοσιονομικό ή μακροοικονομικό μέγεθος. Οφείλουμε όμως όλοι μας να έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ο ελληνικός λαός καταβάλλει το κόστος του εξοπλισμού και της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων από το υστέρημά του, άρα κάθε ευρώ πρέπει να αξιοποιείται πλήρως.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Το 2010 αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς και τη χώρα μας. Οι προσδοκίες του ελληνικού λαού είναι μεγάλες για αυτό και οι ευθύνες όλων μας είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Εύχομαι το 2010 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας για όλες και όλους σας.

Χρόνια Πολλά.»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr