Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΕΘΑ- Συνάντηση Υποεπιτροπής Εθνικής Άμυνας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα 02-02-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του Υπουργού Αναπληρωτή κ. Πάνου Μπεγλίτη, τα μέλη της Υποεπιτροπής Εθνικής Άμυνας της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής επισκέφθηκαν σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνεδρίασαν άτυπα εν όψει της έναρξης λειτουργίας της Υποεπιτροπής, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη συνεδρίασή της σήμερα, στις 18:30 στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τα μέλη της Υποεπιτροπής για το διαδικαστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συνεργασία της Υποεπιτροπής με το Υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και απόλυτη διαφάνεια όλων των διαδικασιών, που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα και την αμυντική βιομηχανία.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της Υποεπιτροπής για τα εκκρεμή θέματα που θα απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες την υποεπιτροπή, ανά κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, για την πορεία του ΕΜΠΑΕ, για την πορεία των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το Υπουργείο στα θέματα της πρόσφατης κοινοτικής οδηγίας, καθώς και για τα θέματα που αφορούν το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και τη συνεργασία με τα ερευνητικά ινστιτούτα και τα πανεπιστήμια.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων καθώς και όλα τα μέλη της Υποεπιτροπής δήλωσαν την επιθυμία τους να συμβάλλουν δημιουργικά στην διασφάλιση ενός πλαισίου διαφάνειας και συναίνεσης στα θέματα αυτά, με δεδομένες βεβαίως τις θέσεις κάθε κόμματος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας.