Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Πρόκληση οι αιτήσεις για απόδοση τιμών σε μη πολεμιστές της Κύπρου.


...Αν οι καιροσκόποι τιμούνται από την Πολιτεία, τότε αυτοί που πολέμησαν στην πρώτη
γραμμή από τη μέρα της τουρκικής εισβολής μέχρι και το τέλος του Β’ Αττίλα, τι τιμή πρέπει να λάβουν;

Με τον Χριστάκη Γιαννακό

ΜΝΗΜΕΙΟ του Αγνώστου Στρατιώτη ζητούν να γίνει κάπου μαχητές του 1974 ώστε να τιμηθούν οι απλοί στρατιώτες που έπεσαν κατά τις μάχες με τις σιδερόφρακτες ορδές του Αττίλα. Να τιμηθούν τα παλληκάρια που πιάστηκαν αιχμάλωτα από τους Τούρκους και δολοφονήθηκαν, αφού κατακρεουργήθηκαν και αφού υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια. Η ομάδα των μαχητών που επικοινώνησαν με τη στήλη για να δημοσιοποιήσουν την εισήγησή τους, δηλώνουν πως δεν θέλουν προσωπικά οφέλη από κανέναν, αλλά θέλουν να τιμηθούν οι απλοί στρατιώτες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι αυτά τα χώματα, παρά την προδοσία και τη χαώδη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τον μαύρο εκείνο Ιούλη του 1974.

ΑΦΟΡΜΗ για να ζητήσουν τη δημιουργία μνημείου για τον Αγνωστο Στρατιώτη, έδωσε η πρόσφατη προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο αστυνομικού που ζητούσε προαγωγή γιατί όταν ήταν 14 χρόνων το 1974 είχε συλληφθεί μαζί με άλλα πρόσωπα από τους πραξικοπηματίες και είχε κακοποιηθεί. Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή, όμως η πρόθεση του αιτητή να πάρει προαγωγή αποτέλεσε πρόκληση για αυτούς που πολέμησαν τον βάρβαρο εισβολέα, και ουδέποτε απαίτησαν να ευνοηθούν σε κρατικές προσλήψεις ή προαγωγές.

Μας ξενίζει, αναφέρουν οι αναγνώστες μας, το γεγονός ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον όρο αντιστασιακοί, έχουν γεμίσει τους τοίχους των σπιτιών τους με περγαμηνές ηρωισμού και ανδρείας, ενώ οι πραγματικοί ήρωες που πολέμησαν άνισα με τους Τούρκους, δεν έχουν ένα μνημείο για να τιμούνται. Τι πρόσφερε το κράτος για τις οικογένειες αυτών που έπεσαν στις μάχες; Δυστυχώς τίποτε και γι’ αυτό σαν λαός δεν είμαστε αντάξιοι της θυσίας τους, αφού δεν μάθαμε ποτέ να σεβόμαστε και να τιμούμε όπως πρέπει τους ήρωές μας. Ολοι τρέχουν να πετύχουν τιμές με απώτερο στόχο το οικονομικό κέρδος, έστω και αν πολλοί από αυτούς είναι καιροσκόποι και ποτέ δεν έκαναν κάτι που να τους τιμά. Το θράσος φαίνεται δεν έχει όρια!

Αν οι καιροσκόποι τιμούνται από την Πολιτεία, τότε αυτοί που πολέμησαν στην πρώτη
γραμμή από τη μέρα της τουρκικής εισβολής μέχρι και το τέλος του Β’ Αττίλα, τι τιμή πρέπει να λάβουν;

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ