Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απλήρωτοι οι διασώστες του Λιμενικού ! ! ! ! ! !


Μένουν σε κοντέινερ ακόμη και με -4 βαθμούς. Τα χρήματα που παίρνουν ως προκαταβολή αρκούν για... δύο σάντουιτς την ημέρα, ενώ τα οφειλόμενα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν τα 10.000 ευρώ στον καθένα!

Στο έλεος της τύχης τους έχουν εγκαταλειφθεί επί 5,5 χρόνια, τώρα, οι 70 διασώστες και δύτες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι, μαζί με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, εργάζονται σκληρά στα ελικόπτερα παντός καιρού Super Puma, προσφέροντας βοήθεια και σώζοντας ζωές.

Οι 70 διασώστες και δύτες του Λ.Σ. εργάζονται σκληρά στα ελικόπτερα παντός καιρού Super Puma, προσφέροντας βοήθεια και σώζοντας ζωές
Την περασμένη Τετάρτη ένα τέτοιο Super Puma εντόπισε ζωντανούς τον ταγματάρχη, τον φαντάρο και τον Καλύμνιο καπετάνιο, που είχαν ναυαγήσει στην Καλόλιμνο, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι περίμεναν για να συμμετάσχουν στις έρευνες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους».

Οι διασώστες στην Ελευσίνα, στη Χίο και στη Λήμνο κοιμούνται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε κοντέινερ -την περασμένη εβδομάδα, με -4 βαθμούς θερμοκρασία, προσπαθούσαν με... 7 καλοριφέρ να ζεστάνουν στη Λήμνο το κοντέινερ-, ενώ, εδώ και έναν μήνα, δεν τους πληρώνουν ούτε την προκαταβολή για τη μετακίνησή τους από το αρχηγείο Λ.Σ.

Τα οφειλόμενα για τα τελευταία 5,5 χρόνια στους λιμενικούς, που παίρνουν μισθό 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο, είναι από 5.000 μέχρι και 10.000 ευρώ (!) στον καθένα.

Τα χρήματα που τους παρέχονται ως προκαταβολή για μετακίνηση, μηνιαίως, είναι 270 ευρώ και γι’ αυτό, όπως μας εξήγησαν οι ίδιοι, όταν μετακινούνται, το φαγητό τους είναι ένα... σάντουιτς το πρωί κι άλλο ένα το βράδυ!

Ακατάλληλοι χώροι
Ας σημειωθεί ότι η υγειονομική επιτροπή έκρινε ως ακατάλληλα τα κοντέινερ που χρησιμοποιούνται στην Ελευσίνα και η πυροσβεστική μάνικα με την οποία έκαναν ντους έχει αντικατασταθεί με λάστιχα της Πολεμικής Αεροπορίας, αν και η πίεση του νερού δεν επαρκεί.

Αυτή την ώρα οι μόνοι που τους συνδράμουν είναι οι αεροπόροι και οι αντιπτέραρχοι, αρχηγός της Π.Α., Βασίλης Κλόκοζας και αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Ιω. Πατσαντόρας, ενώ, όπως λέγεται, ο αρχηγός Λ.Σ. Αθαν. Μπούσιος δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το πρόβλημά τους.

Μάλιστα, την Πέμπτη, που δήλωσαν ασθένεια επτά από αυτούς, σε Ρόδο και Λήμνο, η ηγεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, μερίμνησε για να τους ασκηθούν πιέσεις. «Εχουμε ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά μας», τονίζει ένας διασώστης, προσθέτοντας πως «οι του Λ.Σ. επιτελείς, που έχουν επισκεφθεί την Ελευσίνα, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, ενώ και τα γνώριζαν και τα γνωρίζουν όλα».

Εγκαταλελειμμένοι επί χρόνια από τους υπουργούς της ΝΔ, οι διασώστες αναμένουν πλέον από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς η Ε.Ε. δίνει χρήματα στο Λ.Σ. για έρευνα και διάσωση.

270 ευρώ παίρνουν μηνιαίως ως προκαταβολή οι διασώστες.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ - ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ( ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.