Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας - Καθαρισμός του λιμανιού και του περιβάλλοντος χώρου αυτού στην Αγριά.






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 26/5/2013


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Eρασιτεχνών Αλιέων Αγριάς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο καθαρισμός του λιμανιού και του περιβάλλοντος χώρου αυτού στην Αγριά, την Κυριακή 26/5/2013, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς «Ο Άγιος Νικόλαος» και τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας.
Την υλικοτεχνική υποστήριξη παρείχε η Δημοτική Ενότητα Αγριάς με φορτηγό αυτοκίνητο, για την περισυλλογή των σκουπιδιών και την παροχή σακουλών και γαντιών στους συμμετέχοντες.
Η όλη επιχείρηση καθαρισμού  ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 26/5/2013 με μία ομάδα μέσω θαλάσσης μέσα στο χώρο του λιμανιού, που με πλωτά μέσα καθάρισαν περιμετρικά το χώρο και τρεις ομάδες οι οποίες, πεζές, καθάρισαν τον περιβάλλοντα  χώρο του λιμανιού.
Η περισυλλογή των σκουπιδιών ήταν αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δέκα οκτώ μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και πολλά ελαστικά αυτοκινήτων, πετονιές, πλαστικά, ξύλα, σιδερένια αντικείμενα από τον πυθμένα και τον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού.
Η εκδήλωση τελείωσε με την προσφορά γεύματος που παρείχε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, στο χώρο του λιμανιού, σε όλους τους συμμετέχοντες.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας, που είναι πάντα πρωτάρης σε τέτοιες εκδηλώσεις, στην Δημοτική Ενότητα Αγριάς που αγκάλιασε από την αρχή την ιδέα αυτή και βοήθησε καθοριστικά στην  εκδήλωση καθώς επίσης και την ΕΨΑ  Αγριάς για την δωρεάν χορήγηση αναψυκτικών για το σκοπό αυτό.
Επίσης πολλές ευχαριστίες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την πολύτιμη υποστήριξη στην  ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής.

Η υπόσχεση που δώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες ήταν να επαναλάβουμε περισσότερες φορές την προσπάθεια αυτή, που μοναδικό στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των μελών και γενικότερα των πολιτών, για καθαρότερο περιβάλλον στις  θάλασσες και στις  ακτές μας.

ΠΗΓΗ : Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ