Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Μια διαφορετική εκδήλωση από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς.


Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Χωρίς να θυμίζει τίποτε από τις συνηθισμένες, λόγω εποχής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, την Κυριακή 11 Ιανουάριου, στην ΛΑΦ Κιλκίς, παρουσία μελών, φίλων, πολιτιστικών συλλόγων και των αρχών του Νομού.
Ήταν μία θαυμάσια γιορτή, μια επιτυχημένη εκδήλωση, που ο Σύνδεσμος φρόντισε να διοργανώσει με τον καλύτερο τρόπο, σε μια γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της ΛΑΦ, με συμπολίτες μας κάθε ηλικίας να απολαμβάνουν την παρουσία και την εμβέλεια του θέματος.Η ανάδειξη του πολιτισμού ως καίριου θέματος της εκδήλωσης έδειξε ότι είναι ένα κομμάτι συστήματος αξιών, στοιχείο αγωγής, φίλιας, που περιέχονται στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου Κώστα Παπανικολάου, που παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό του Συνδέσμου και αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα της προσπάθειας της Διοίκησης για την καταγραφή της στρατιωτικής ιστορίας του Νομού, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.Στη συνέχεια, μετά την ανάγνωση των μηνυμάτων του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σ. Καλαφάτη και του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κιλτίδη,χαιρετισμούς απηύθυναν, ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς Ταξίαρχος Χρήστος Μαρκαντώνης, οι Δήμαρχοι Κιλκίς και Χέρσου Δ. Τερζίδης και Χ. Ανθρακιδης και ο Διευθυντής ΓΕΝ κ. Βαρδάκας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτριος Φωτιάδης.Ακολούθησαν οι βραβεύσεις, με πρώτη αυτή του Εφέδρου λοχαγού Ιωάννη Τσαγκάρη, για την μακροχρόνια παρουσία του στην κοινωνία και στο Σύνδεσμο.Του συλλόγου ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου και Περιχώρων, της ΤΕΧΝΗΣ και του συλλόγου ΠΑΙΟΝΕΣ Γουμένισσας.
Οι δύο σύλλογοι παρουσίασαν με ιδιαίτερη χάρη χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Συγκινητική ήταν η στιγμή ανταπόδοσης της τιμής με την προσφορά λιθογραφίας του πρώτου νεκρού Έφεδρου Υπολοχαγού στο Αλβανικό μέτωπο από την ΤΕΧΝΗ προς τους έφεδρους, η αναφορά σε αυτόν από τον κ. Δ. Νατσιό, αλλά και η απαγγελία από το μέλος της ΤΕΧΝΗΣ κ. Θεόφιλο Γουλτίδη ποιήματος του Οδυσσέα Ελύτη.Αν σε όλα αυτά προστεθούν, η συμβολή της μουσικής από μέλη του Ωδείου της Μητρόπολης Κιλκίς και η άριστη προετοιμασία από τη ΛΑΦ, τότε φανερώνεται η σημαντική δουλειά του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών στην κοινωνία του Κιλκίς.

ΠΗΓΗ : http://www.eidisis.gr/