Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Σ.Ε.Α.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Σ.Ε.Α.Π.


Η αγάπη και η ευθύνη είναι η ελευθερία του ανθρώπου.

Oι Έφεδροι Αξιωματικοί του Νομού Ηρακλείου, καλωσορίζουν το νέο Διοικητή της ΣΕΑΠ, Ταξίαρχο κ. Χατζηαλεξιάδη Αδάμ. Του εύχονται ολόψυχα καλή διαμονής στο Ηράκλειο και καρποφόρο έργο στη μεγάλη Σχολή του Στρατεύματός μας.

H ΣΕΑΠ εκπαιδεύει και προετοιμάζει τους μικρούς ηγήτορες που πλαισιώνουν μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Καλλιεργεί χαρακτήρες και θεμελιώνει ανθρώπινες σχέσεις, βασικές ανάγκες για ομαλή κοινωνική συμβίωση. Εμείς οι Κρήτες, νοιώθομε υπερηφάνεια που οι υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί εκπαιδεύονται και γαλουχούνται στο νησί μας.

Ο Ταξίαρχος κ. Χατζηαλέξης, διαδέχτηκε στη διοίκηση της ΣΕΑΠ τον Ταξίαρχο κ. Βελεγράκη Κων/νο, που το πέρασμά του από τη Σχολή και το Ηράκλειο άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις. Οι ΥΕΑ, που έζησαν τη διοίκησή του και οι Κρήτες την παρουσία του, έχουν πολλά να λένε για τον άξιο Διοικητή.

Ο νέος Διοικητής έχει άριστο βιογραφικό και θα προσφέρει πολλά. Είναι γέννημα-θρέμμα της μακεδονικής γης, όπου οι Κρήτες πρόγονοί μας έδωσαν μάχες στο μακεδονικό απελευθερωτικό αγώνα. Εκεί άφησαν, πολλοί, τη ζωή τους, για να υπενθυμίζει η θυσία τους την αγάπη της Κρήτης στη Μακεδονία μας.

Ο νέος Διοικητής, όπως και ο προκάτοχός του, μαζί με τους άξιους Αξιωματικούς της Σχολής θα εκπαιδεύουν και θα εμπνέουν τους ΥΕΑ, ώστε ως Έφεδροι Αξιωματικοί να ζουν και να υπερασπίζονται αυτό που διαλαλούσε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν Πατρίδος γλυκύτερον».

Εμείς οι Έφεδροι, βεβαιώνουμε τον κ. Διοικητή ότι, το πέρασμά μας από τη ΣΕΑΠ είχε ευεργετικά αποτελέσματα στη ζωή και σταδιοδρομία μας. Εκεί διδαχτήκαμε πως, χωρίς πειθαρχία δεν υπάρχει πρόοδος και ομαλή πορεία. Εκεί εδραιώσαμε τις σκέψεις μας, πως η εργατικότητα, εντιμότητα και δραστηριότητα, δημιουργούν ευκαιρίες προκοπής, έστω κι αν δεν υπάρχουν. Εκεί στους κοιτώνες, την τραπεζαρία, τα διαλείμματα, την εκπαίδευση, τις ασκήσεις, τα εγερτήρια και σιωπητήρια, συνειδητοποιήσαμε την αξία του χρόνου. Εκεί ψήσαμε τη δύναμη της κοινωνικότητας που θέλει τον άλλο, το διπλανό, το γείτονα, αδελφό και όχι ξένο. Εκεί αποτινάξαμε το νεανικό μας εγωισμό και νιώσαμε τη μεγάλη χαρά της αγάπης. Εκεί θεμελιώσαμε το θάρρος της αγάπης που ελέγχει τους φόβους, τις δειλίες και τα εμπόδια της ζωής μας. Εκεί μάθαμε να πειθαρχούμε στους νόμους, τους κανονισμούς, και να σεβόμαστε και υπακούμε στους ανωτέρους μας.

Η ΣΕΑΠ ήταν το μεγάλο μας σχολείο. Εκεί, στη σκοπιά της νύχτας, συνειδητοποιούσαμε την ευθύνη μας για τους άλλους και πως η ασφάλεια και το καλό των άλλων ήταν ασφάλεια και καλό δικό μας. Εκεί στην αστροφεγγιά της νύχτας κάναμε σκέψεις για το ποιο είναι το πρόσκαιρο και πιο το αιώνιο. Κοιτάζοντας τον έναστρο ουρανό και τις «μετακινήσεις....των άστρων» συνειδητοποιούσαμε πως η ομορφιά και αρμονία του κόσμου ελέγχονται από αναλλοίωτους και αιώνιους νόμους.

Ποσο διαφορετικές θα ήταν οι ανθρώπινες κοινωνίες αν έπαιρναν διδάγματα από τη φύση!

Οι εμπειρίες της ΣΕΑΠ και γενικά της στρατιωτικής μας θητείας. Οι εμπειρίες ζωντανών σχολείων και οργανισμών. Οι προσωπικές μας επιτυχίες και αποτυχίες στην καθημερινή μας ζωή. Τα απρόοπτα και αναπάντεχα που μας τραυματίζουν βεβαιώνουν πως: «Η αγάπη και η ευθύνη είναι η ελευθερία του ανθρώπου».

Κώστας Χαρ. Νεονάκης
Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΥΧΕΣ Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΩΝ Σ.Ε.Α.Ν. - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ Σ.Ε.Α.Ν. KAI THΣ A.Π.O.E.A. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ !

ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΦ στην ΕΦ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΠΖ -ΕΙΔ. ΔΥΝ.