Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Έκρηξη στην "καρδιά" της Προστασίας του Πολίτη. Νεκρός ο υπασπιστής του υπουργού !


Έκρηξη στην "καρδιά" της Προστασίας του Πολίτη.Νεκρός ο υπασπιστής του υπουργού !

Ισχυρή έκρηξη με ένα νεκρό σημειώθηκε λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κατεχάκη.
Η έκρηξη έγινε στο γραφείο του υπασπιστή και της αστυνομικής φρουράς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακριβώς δίπλα από το υπουργικό γραφείο. Νεκρός είναι ο 52χρονος υπασπιστής του υπουργού - πατέρας δύο παιδιών- ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του.
Συντετριμμένος ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη».
Η έκρηξη προκλήθηκε από δέμα, που είχε σταλεί ως "δώρο". Ο υπασπιστής του υπουργού άνοιξε το δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Υπάρχει η πληροφορία ότι δε λειτουργούσε το μηχάνημα που ανιχνεύει εκρηκτικά. Ωστόσο στενός συνεργάτης του υπουργού διέψευσε αυτή την πληροφορία.
Διετάχθη κατεπείγουσα ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πως έφτασε το δέμα στο γραφείο του υπουργού.
Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο δεν υπήρχαν άλλα άτομα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την έκρηξη κατεδαφίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος των δύο γραφείων.
Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός, καθώς στο υπουργείο βρισκόταν πλήθος κόσμου.
Επί τόπου έχουν σπεύσει δύο ασθενοφόρα και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.
Την έκρηξη ακολούθησε πλήθος ερωτηματικών, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια στη χώρα.
Οι πρώτες πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική μιλούν για μία καλά οργανωμένη ενέργεια.
Λίγη ώρα μετά την έκρηξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος», είπε ο κ. Σαμαράς.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων "σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους συνεργάτες του... Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα".

ΠΗΓΗ : SKAI.GR