Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. - ΠΣΑΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010 !


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συμμετείχε στον Πανελλήνιο Στρατιωτικό Αγώνα – Άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010» που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Μάλιστα, λάβαμε και το πρώτο μας έπαθλο, το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ» ένεκα της συνολικής στρατιωτικής και πειθαρχημένης παρουσίας μας. Και σ’ ανώτερα!

Δστυχώς, φέτος δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία με την 1η ΤΑΞ ΚΔ/ΑΛ. Παρόλα αυτά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη ΛΕΦΕΔ για την ευελιξία της, όσο και στον επιχειρηματία κ. Σκούρα, ο οποίος διέθεσε αφιλοκερδώς τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεών του προκειμένου να διεξαχθεί ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010. Η έμπρακτη στήριξη τέτοιων Ελλήνων, που αντιλαμβάνονται τους σκοπούς της εθελοντικής εφεδρείας, μας εφοδιάζει με ελπίδα και δύναμη για να συνεχίζουμε με περισσότερο ενθουσιασμό.

Η ΠΕΝΕΦΥΟ συμμετείχε με δύο ομάδες-περιπόλους (ΠΕΝΕΦΥΟ 1, ΠΕΝΕΦΥΟ 2). Μία απώλεια της τελευταίας στιγμής καλύφθηκε με την αξιόλογη συμμετοχή του συναδέλφου Κώστα από την Ξάνθη.

Το πρωινό σκέλος-α΄ φάση περιελάμβανε διέλευση από αρκετά – όλα πολύ καλά οργανωμένα και άκρως ενδιαφέροντα – ΣΤΕΚ, ενώ το νυκτερινό σκέλος-β΄φάση αποστολή εγκατάστασης υπογείου παρατηρητηρίου και αναφορά πληροφοριών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εκπαιδευτή μας σε αυτή τη φάση καθώς και στο ΣΤΕΚ ΑΑΑ. Η συγκίνηση και τιμή που νιώσαμε εκπαιδευόμενοι από κάποιον για τον οποίον πριν 14 χρόνια διαβάζαμε στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και νιώθαμε περήφανοι που εκπροσωπούσε την Ελλάδα σε έναν οργανισμό όπως /././././., δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και μέσα από αυτές τις γραμμές. Ελπίζουμε μόνο να τα ξαναπούμε σύντομα!
Λεπτομέρειες για τα αντικείμενα των ΣΤΕΚ, το νυκτερινό σκέλος, την τελική κατάταξη των περιπόλων καθώς και πολλές φωτογραφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΛΕΦΕΔ: www.lefed.gr.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι το επίπεδο και τα αντικείμενα και των δύο φάσεων του φετινού ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ήταν κατά πολύ αναβαθμισμένα. Το σίγουρο είναι ότι επιστρέψαμε με το ηθικό ανυψωμένο έχοντας συνασκηθεί με τόσους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώντας το ρητό-υπόσχεση «ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ». Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετάσχοντες και, φυσικά, στους διοργανωτές. Εις το επανιδείν!

ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : http://penefyo.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΑΨΟΓΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ - κ ΜΑΚΡΗ ΜΠΡΑΒΟ ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΥΟ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ο.Π.Ε.Α.Ν. ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.