Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μισό σύνταγμα «κοπανατζήδες πολυτελείας» ψάχνει ο Στρατός !


Γόνοι επωνύμων και πολιτικών, αθλητές και καλλιτέχνες κατατάσσονται στις μονάδες τους, οι οποίες δεν τους ξαναβλέπουν ποτέ!

Σχεδόν μισό... σύνταγμα και συγκεκριμένα περί τους 700 κληρωτούς στρατιώτες, κυρίως γόνοι επωνύμων οικογενειών, πολιτικών, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές κ.ά., βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες «εξαφανισμένοι» από τις μονάδες τους, σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσαν πριν από λίγες ημέρες τα Γενικά Επιτελεία και αφορούν τις στρατολογικές καταστάσεις των κληρωτών στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτη. «Ολοι αυτοί, όποιοι και να ΄ναι, αφού έχουν καταταγεί, θα επιστρέψουν στις μονάδες τουςνα υπηρετήσουν τη θητεία τους, όπως οι υπόλοιποι κληρωτοί» δήλωσε στο «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός «και αυτό θα δείτε να γίνεται πάρα πολύ σύντομα».

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπεγλίτης, η ηγεσία του υπουργείου μελετά το ενδεχόμενο να τροποποιήσει και το καθεστώς που αφορά τους ολυμπιονίκες που, σύμφωνα με τον νόμο, κατατάσσονται με τον βαθμό του υπολοχαγού, του υποσμηναγού ή του ανθυποπλοιάρχου στις Ενοπλες Δυνάμεις, μισθοδοτούνται από αυτές και προάγονται κανονικά, όπως και οι υπόλοιποι αξιωματικοί- απόφοιτοι παραγωγικών σχολών (ασχέτως του αν μερικοί ολυμπιονίκες δεν βρίσκονται καν στις μονάδες τους). Οπως εξήγησε ο κ. Μπεγλίτης, το θέμα είναι λεπτό και βρίσκεται υπό μελέτη και μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να καταργηθούν οι θέσεις αυτές για όσους ολυμπιονίκες καταδικάστηκαν τελεσιδίκως ατιμωτικά για ντόπινγκ. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία στο πλαίσιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια μεγάλη κατηγορία «εξαφανισμένων» εμφανίζεται αμέσως μετά την κατάταξη να πάσχει από διάφορες... ασθένειες (ορισμένες από αυτές ανίατες) και, όπως ανέφεραν συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού, οι περιπτώσεις αυτές θα επανεξεταστούν από δευτεροβάθμιες στρατιωτικές υγειονομικές επιτροπές. Με δυο λόγια, τα περιβόητα πλαστά πιστοποιητικά ασθενείας που δημιούργησαν σκάνδαλο πριν από δύο χρόνια επανέρχονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ανάμεσα στους «εξαφανισμένους» φιγουράρουν και περί τους 100 ναύτες που είχαν αποσπαστεί κατά καιρούς (και κυρίως στο παρελθόν) στις οικίες του αρχηγού ΓΕΝ και του αρχηγού Στόλου στη Σαλαμίνα.

Ο κ. Μπεγλίτης εξήγησε ότι δεν πρόκειται προς το παρόν να αλλάξει τον νόμο ο οποίος προβλέπει διευκολύνσεις στη θητεία για συγκεκριμένες κατηγορίες αθλητών, ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών, αλλά εφεξής θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος αν όντως πληρούν τις προϋποθέσεις όλοι αυτοί, ώστε να δικαιούνται τέτοιες διευκολύνσεις (άδειες για προπονήσεις, διανυκτερεύσεις, ταξίδια στο εξωτερικό, υπηρεσία σε μονάδες στο κέντρο των πόλεων κτλ.).

ΠΗΓΗ : http://www.tovima.gr/