Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Bρέθηκε και ταυτοποιήθηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου !

Bρέθηκε η σωρός του Τάσσου Παπαδόπουλου! Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η η ταυτοποίηση με εξέταση DNA η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου και όπως ανακοίνωσε επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, η σορός που βρέθηκε χθες βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι, ανήκει όντως στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.
Η σορός είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από το Κοιμητήριο Δευτεράς, μια ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνο του.
«Εγινε ταυτοποίηση μέσω της ανάλυσης DNA και η σορός όντως ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας και διευκρίνισε ότι από τις 4:40 το πρωί γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου «και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Ινστιτούτο και ιδιαίτερα τον Μάριο Καριόλου που εργάστηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύκτας για να έχουμε τόσο σύντομα τα αποτελέσματα».
Ο Κατσουνωτός ανέφερε ότι η σορός εντοπίστηκε χθες βράδυ μεταξύ 7 και 7.15 στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην οικογένεια από χθες το απόγευμα από αλλοδαπό που τηλεφώνησε και είπε ότι το έκαναν με εντολή ισοβίτη. Το κίνητρο ήταν η...ανταλλαγή με την απελυθέρωση του. Το τηλεφώνημα έγινε στις 6.30 το βράδυ από θάλαμο στην περιοχή Λαπάτσας μεταξύ Τσερί -Δευτεράς.
Μετά την πληροφορία στον χώρο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, τα οποία αναγνώρισαν κάποια στοιχεία.
Οπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, έρευνες έγιναν και στον τηλεφωνικό θάλαμο απ' όπου έγινε το τηλεφώνημα από τον πολίτη. Τις έρευνες διεξήγαγαν μέλη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λευκωσίας με βοήθεια ειδικού της CYTA σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων τεκμηρίων.
Ο κ. Κατσουνωτός απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για τις έρευνες της Αστυνομίας, κατά πόσο στρέφονται στις Κεντρικές Φυλακές ή αν έγιναν ακόμη συλλήψεις για την υπόθεση. «Κάποιες εξελίξεις μπορεί να ανατρέψουν τα γεγονότα γι αυτό κάνετε υπομονή», αρκέστηκε να πει.
Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε τέλος, ότι η Αστυνομία θα δώσει όλες τις πληροφορίες γύρω από την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, σε ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα.

ΠΗΓΗ : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr