Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. ΣΤΗΝ ΤΑΜΣ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2009/ΙΙ».




Με ιδιαίτερη επιτυχία κι έκδηλη συγκίνηση από πλευράς συμμετεχόντων, διεξήχθη το τριήμερο 30/10-01/11 η ΤΑΜΣ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2009/ΙΙ» στη Χελιδώνα Έβρου. Η Άσκηση διοργανώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή κατόπιν προσκλήσεως του Δ΄ ΣΣ προς την ΛΕΦΕΔ, οι οποίοι από κοινού είχαν και την ευθύνη για την επιτυχή διεξαγωγή της Ασκήσεως. Λεπτομέρειες για την ΤΑΜΣ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.lefed.gr/.

Οι κάμψεις δεν έλειπαν από το πρόγραμμα, χάρη στο ενδιαφέρον του επικεφαλής της νυκτερινής φάσεως Εφ. Ανθυπολοχαγού κ. Ν.Γ. για την ΣΩ.ΒΕ. μας
Η επιτυχία και η ξεχωριστή σημασία της εν λόγω Ασκήσεως έγκειται σε τρεις λόγους: α) στην ένθερμη και αρμονική συνεργασία εθελοντών εφέδρων και ενεργού στρατεύματος δια του Δ’ ΣΣ, β) στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Πολίτες-Οπλίτες ασκηθήκαμε στην ευαίσθητη αυτή εσχατιά της Πατρίδος μας και γ) στον αριθμό ρεκόρ των ασκουμένων που κατέφθασαν σε μία τόσο απομακρυσμένη περιοχή από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα για Άσκηση – κι όχι για Αγώνες.
Το Δ΄ ΣΣ κάλυψε την 24ωρη σίτισή μας με εδέσματα που, ομολογουμένως, ήταν εξαιρετικά εύγευστα και πλούσια για τα δεδομένα της θητείας μας.
Από πλευράς Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συμμετείχαμε με δύναμη επτά ανδρών, η οποία μετακινήθηκε με δύο Ι.Χ., καλύπτοντας από το πρωί της Παρασκευής 30/11 ως το βράδυ της Κυριακής 1/11 περίπου 2.000 χλμ. Επιστρέφοντας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εκτιμήσαμε το θερμότερο και ξηρότερο κλίμα της πρωτεύουσας...αφού η θερμοκρασίες τη νύχτα έπεσαν λίγο κάτω από το 0.
Αισθανόμενοι ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε μία τέτοια δραστηριότητα, συγχαίρουμε τόσο τον Διοικητή και τα στελέχη του Δ΄ ΣΣ για τη στήριξή τους, όσο και τους συναδέλφους της ΛΕΦΕΔ για την όλη διοργάνωση, αφού επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι η συνεργασία μεταξύ ενεργού στρατού και εθελοντών (τουλάχιστον) εφέδρων Πολιτών – Οπλιτών, όταν δεν είναι μόνο θεωρητική ή τυπική, μόνο προς το συμφέρον της Πατρίδος μας μπορεί να λειτουργήσει.Η συγκίνησή μας κορυφώθηκε το πρωί της Κυριακής κατά την επίσκεψή μας στο ΕΦ Καστανέων, σε μία από τις σημερινές μας Θερμοπύλες. Αυτό που συγκρατούμε από την ΤΑΜΣ «Σπάρτακος-Χελιδώνα 2009» είναι ότι για τους εθελοντές εφέδρους καμία σπιθαμή ελληνικής γης δεν κείται μακράν!