Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Μελέτη για επιχειρήσεις σε τρία μέτωπα κατά της Ελλάδας από Τούρκο θεωρητικό

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο ή θα μπορούσε ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου να παίρνει...χάπια, αν δεν επρόκειτο για τον καθ'όλα σεβαστό στην Τουρκία Αλί Κιουλεμπί, αντιπρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Εθνικής Ασφάλειας (TUSAM) της Τουρκίας, ο οποίος εκπόνησε ολόκληρη στρατηγική τριών μετώπων για να...αντιμετωπιστεί η ελληνική επιθετικότητα κατά της Τουρκίας.Ιδού τι γράφει στην... εμπνευσμένη του μελέτη ο Αλί:

«Mόνο μία χερσαία δύναμή μας που θα επιτεθεί στους Eλληνες στη Θράκη, η οποία μπορεί να υπερβεί τους 100.000 άνδρες, έχει τη δυνατότητα ολομέτωπης επίθεσης μαζί με μία ίσου μεγέθους δύναμη που θα επιτεθεί στα νησιά». O Τούρκος αξιωματούχος προχωρά ευθαρσώς στη διατύπωση απειλών κατά της Kύπρου και των ευρωπαϊκών χωρών: Θα πρέπει οι Eλληνες να γνωρίζουν ότι ενώ θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιθέσεις στη Θράκη και στα νησιά, θα απολέσουν όλη την Kύπρο.
Eπίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι χώρες της Ε.Ε. λόγω δειλίας δεν θα εκδηλώσουν την παραμικρή στρατιωτική αντίδραση κατά της Tουρκίας. Διότι η Ε.Ε. δεν διαθέτει τέτοια δύναμη και επειδή στις χώρες της Eυρωπαϊκής Eνωσης ζουν 2.000.000 πατριώτες Tούρκοι, οι οποίοι θα αντιδράσουν αν οι χώρες αυτές λάβουν θέση εναντίον της Tουρκίας!

συνέχεια του άρθρου

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr