Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ



Στις 11 Απριλίου 2008 40 μέλη του Συνδέσμου μας επισκεφθήκαμε τον χώρο που χτυπάει η καρδιά της Πολεμικής μας Αεροπορίας το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα . Η υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε ήταν υψηλού αεροπορικού επιπέδου. Οι Ταξίαρχοι Αθ. Αθανασόπουλος , Επιτελάρχης ΑΤΑ και Τσακίρογλου Αβραάμ Δ/ντής Β΄ κλάδου ΑΤΑ που μας υποδέχτηκαν στην αίθουσα VIP και μας προσέφεραν καφέ μας κατέπληξαν με την ευγένεια , το αυθόρμητο χαμόγελο ,την προθυμία , την αγάπη και τον σεβασμός τους . Μετά επακολούθησε πλήρης ενημέρωσή μας , με παρουσία για λίγο , λόγω φόρτου εργασίας, του εκλεκτού συμπατριώτη μας , αρχηγού ΑΤΑ Υποπτεράρχου ( Ι ) Κλόκοζα Βασιλείου , από τον υπαρχηγό Υποπτέραρχο ( Ι ) Ατματζίδη Αντώνιο . Εξαίρετη παρουσίαση , με απόλυτες επεξηγήσεις στις ερωτήσεις που έγιναν . Στην 110 Πτέρυγα Μάχης επισκεφθήκαμε το ( ΕΚΑΕ ) Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων. Από εκεί ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο ο Εθνικός εναέριος και θαλάσσιος χώρος με συνεργασία αξιωματικών των τριών κλάδων των Ε Δ και δίδονται οι ανάλογες κατευθύνσεις . Ξεναγός μας ο Ταξίαρχος ( Ι ) Κρεβάϊκος Φώτιος . Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την 337 Πολεμική Μοίρα η οποία διαθέτει τα τελειότερα αυτή τη στιγμή , αεροσκάφη F–16 BLOK 52+. Με τον Δ/κτή της Μοίρας Αντισμήναρχο ( Ι ) Ζαφειρίδη Πέτρο βρεθήκαμε κοντά σε ένα αεροσκάφος όπου μας εξήγησε λεπτομερώς τις δυνατότητες αυτής της καταπληκτικής μηχανής που στα χέρια των ικανότατων πιλότων μας γίνεται φοβερό όπλο. Τελευταία μας επίσκεψη η περιοχή Κουτσόχερο Λάρισας όπου βρίσκεται το συμμαχικό αεροπορικό στρατηγείο ( CAOC7 ) Combined Air Operations Center το οποίο διοικείται από τον Αρχηγό ΑΤΑ και υπηρετούν σε αυτό αξιωματικοί από χώρες της συμμαχίας ΝΑΤΟ . Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του κέντρου μας έκανε ο Σμήναρχος ( Ι ) Μπενέτος Ιωάννης .



H συνέχεια στην διέυθυνση :http://www.apoea.org.gr/

ΣΧΟΛΙΟ « ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ » :

Καλό και σεβαστό το έργο όλων των Σ.Ε.ΑΝ. ανά τους νομούς αλλά κατά γενική ομολογία όμως κανένας δεν πραγματοποιεί τους ΣΚΟΠΟΥΣ που ορίζει η υπάρχουσα νομοθεσία.
Επίσης γενικό φαινόμενο είναι ότι οι ηλικίες των Δ.Σ. των κατά τόπους Σ.Ε.ΑΝ. και των μελών τους είναι αν μη τι άλλο πολύ μεγάλες.
Προτείνουμε στους Σ.Ε.ΑΝ. και στην Α.Π.Ο.Ε.Α. να επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς που ορίζει ο νόμος και να ανοιχθούν και σε μέλη νεότερων ηλικιών.

Έχουμε την εντύπωση ότι επί το πλείστον οι οργανώσεις εφέδρων έχουν μετατραπεί σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ με μοναδική δραστηριότητα τις κοινωνικές εκδηλώσεις, σχεδόν κανείς δεν εκπαιδεύει, επιμορφώνει, ενημερώνει για θέματα της ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ. Το κυριότερο κομμάτι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι η ΕΦΕΔΡΕΙΑ τους παραμένει όχι σε εφεδρεία αλλά σε αχρηστία ! ! ! ! !