Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

«Προβληματικοί» οι τούρκοι μετανάστες στην Γερμανία

Mελέτη που διεξήχθη από το γερμανικό ινστιτούτο Berlin Institute for Population and Development έδειξε ότι το 30% των Τούρκων μετανστών και των Γερμανών πολιτών που έχουν τουρκική καταγωγή, δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο σχολείο, ενώ μόνο 14% συμμετείχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια της χώρας. Την ίδια στιγμή περισσότερο από 50% των μεταναστών από άλλες χώρες συμμετείχαν σε αυτές τις εξετάσεις.

Η μελέτη για πρώτη φορά συνέκρινε κατά πόσο είναι επιτυχημένη η ενσωμάτωση των μεταναστευτικών ομάδων στην Γερμανία συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που έχουν αποκτήσει τη γερμανική ιθαγένεια.

Οι μετανάστες από την Τουρκία αν και ζουν στην Γερμανία από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, θεωρούνται από τους πλέον αποτυχημένους στην αγορά εργασίας και πολλές φορές βασίζονται στη βοήθεια της κρατικής Πρόνοιας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του κρατιδίου της Saarland όπου το 45% των Τούρκων δεν διαθέτουν κάποια μόρφωση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μετανάστες στη Γερμανία παραμένει το ζήτημα της γλώσσας σύμφωνα με το Reiner Klingholz Διευθυντή του γερμανικού ινστιτούτου που διεξήγαγε την έρευνα. Σύμφωνα με το Reiner Klingholz, υπάρχουν τάξεις δημοτικών σχολείων στη Γερμανία, όπου το 80% των μαθητών, δυσκολεύονται στη χρήση της γερμανικής γλώσσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχόλιο "Εφεδρείας"

Για δες τι θέλουμε να βάλουμε ως μέλος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια!!!