Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

17/12/2009 Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος «Τριών Παίδων εν Καμίνω».



Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος, στις 17 Δεκεμβρίου, η μνήμη των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», με εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών του Διοικήσεων.
Στην Αθήνα, η καθιερωμένη τελετή δοξολογίας πραγματοποιήθηκε, στις 10:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η μέρα αυτή, έχει ξεχωριστή σημασία για το Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι η μέρα, που μας δίνεται η ευκαιρία να αποτιμήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας, να αναλογιστούμε τη μεγάλη δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στον Έλληνα πολίτη και να προδιαγράψουμε το μέλλον. Σήμερα, οι Έλληνες Πυροσβέστες επιβεβαιώνουμε, για άλλη μια φορά, την αφοσίωσή μας στον όρκο που δώσαμε, στις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετούμε».
Στον εορτασμό παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης , ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ. κ. Αντώνιος Ξιφαράς, οι βουλευτές κύριοι Κώστας Γείτονας , Δημήτριος Καρύδης και Νικόλαος Καντερές, οι Πρέσβεις της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και της Ουκρανίας κ. Βαλέριϊ Τσύμπουχ, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Διευθυντής Αεροπορικών Υπηρεσιών του "Ελ. Βενιζέλος" κ. Ιωάννης Μετσοβίτης, ο Προϊστάμενος Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νεκτάριος Κιούλος, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων.
Στη συνέχεια και μετά το πέρας της δοξολογίας, ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών.
ΠΗΓΗ : http://www.fireservice.gr.