Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.) - ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ.


H EΛ.Ε.Σ.ΜΕ κατ΄επανάληψη έχει θέσει το πρόβλημα που δημιουργεί η ψηφοθηρική πολιτική στο εθνικό ζήτημα της θητείας και τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στο αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Η μέχρι σήμερα μείωση της θητείας σε 12 μήνες ήδη επηρεάζει αρνητικά το αξιόμαχο των ΕΔ και κυρίως τον Στρατό Ξηράς, με συνέπεια την χαμηλή επάνδρωση των κυρίων επιχειρησιακών μονάδων και της εξ΄αυτής απορρεούσης χαμηλής επιχειρησιακής ετοιμότητος και ικανότητος και μη παραγωγής εκπαιδευμένης εφεδρείας.

Η προσφάτως εξαγγελθείσα, περαιτέρω μείωση της θητείας κατά τρεις (3) μήνες από τον προσεχή Αύγουστο, επιβεβαιώνει ότι η φιλοσοφία της ψηφοθηρικής πολιτικής για το θέμα της θητείας δεν αλλάζει και επιβεβαιώνει την πολιτική πρακτική και θεωρία, που δεν έχει αποδειχθεί αληθής, ότι αυτός που πλειοδοτεί στην μειοδοσία επί του χρόνου θητείας κερδίζει τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση με την απόφαση αυτή, το ήδη υπάρχον αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ οροφής και παρατακτής δυνάμεως, επηρεάζεται περισσότερο αρνητικά κατά 10-12.000 άνδρες με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κάλυψη του κενού αυτού με ΕΠΟΠ και οικονομικά αλλά και ουσιαστικά θα είναι αρνητική, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν να γίνουν μισθοφορικές.

Δεν είναι γνωστό σε εμάς, αν η κύρια απειλή κατά της χώρας μας έχει εξαλειφθεί ώστε να συγχωρούνται τέτοιες αποφάσεις, καθόσον μάλλον οι προκλήσεις και πιέσεις εκ μέρους της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας έχουν πολλαπλασιασθεί και το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι έργο «ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ» δύνανται να παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από τις συνθήκες αυτές.

Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες των αποφάσεών τους.
ΠΗΓΗ : www.elesme.gr.