Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Π.Σ.Ε.Κ. - ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑ ΣΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέλη του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) που υπάγεται στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ), θα συμμετάσχουν στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στην Καλαμπάκα, μεταξύ 7 και 9 Μάιου 2010.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της ορεινής διάσωσης, όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, ανάλυση επιχειρήσεων διάσωσης του παρελθόντος, τεχνικές αεροδιάσωσης, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και παρουσίαση ομάδων διάσωσης του εξωτερικού.
Επίσης, το πρακτικό μέρος του συνεδρίου θα περιλαμβάνει τεχνικές ανέλκυσης φορείου με πολυτραυματία από ορθοπλαγιά, ασκήσεις αεροδιάσωσης αναρριχητών από τους βράχους των Μετεώρων με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και τεχνικές καταρρίχησης από ελικόπτερο.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων τα παραρτήματα της ΕΟΔ, Εθελοντικές Διασωστικές Οργανώσεις και Ορειβατικοί Σύλλογοι, κρατικοί φορείς αρμόδιοι για θέματα διάσωσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο και στελέχη της, η εταιρεία Intersalonica με ελικόπτερο, καθώς επίσης και εταιρείες κατασκευής και εμπορίας εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού.
Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτές και έμπειροι διασώστες της ΕΟΔ, στελέχη εκπαίδευσης της ΕΟΟΑ, εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών, καθώς και άτομα με βιωματικές εμπειρίες που θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις του τελευταίου έτους.