Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αλβανία : Πράσινο φώς για μόνιμη παρουσία του Τουρκικού Ναυτικού

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί "εισόδου και προσωρινής παραμονής" τουρκικής ναυτικής μονάδας στην Αλβανία. Την είδηση μετέδωσε σήμερα αργά το βράδυ το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Aνατολή, αναφέροντας πως ο νόμος πήρε το πράσινο φώς και από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Την σημασία του συγκεκριμένου νόμου τόνισε η πρόεδρος του κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας, Yozefina Topalli, η οποία εξήρε την τουρκική στάση έναντι της φίλης και συμμάχου Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες o νόμος αφορά την "ανάληψη καθηκόντων" εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και την παροχή βοήθειας από την Τουρκική πλευρά αποσκοπώντας "στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού ναυτικού ".

πηγή: http://www.enkripto.com


Σχόλιο "ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ"
Η Tουρκία αργά και μεθοδικά χτίζει το "μουσουλμανικό τόξο" με σκοπό να σπάσει τον ορθόδοξο άξονα Σερβίας-Ελλάδος-Κύπρου με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής. Περιμένουμε τις αντίστοιχες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να μην υλοποιηθούν τα τουρκικά σχέδια για την περικύκλωση της Ελλάδος από "φίλους"

Ν. Γιώτας