Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Α.Ν ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.





Ο Σύνδεσμος εφέδρων Αξιωματικών παρά τις καιρικές συνθήκες του Σαββάτου ,υλοποίησε συμβολική διαδρομή με τα άλογα στην περιοχή του Φυτόκου. Το πρόγραμμα του Διημέρου αφιερωμένη στην έφιππη ίλη του .Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους ιππείς από την Αττική(Βαρυμπόμπη) και απο την Χαλκιδική και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου κο Νικόλαο Λαφύρη.
Αξιον λόγου είναι ότι η έφιππη ίλη του ΣΕΑΝ Μαγνησίας είναι η μοναδική σε 54 Συνδέσμους ανά την Ελλάδα.
Tην Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στην Ι.Μονή Γοργουπήκοου Φυτόκου υπέρ υγείας των εφέδρων και των οικογενειών χοροστατούντος του αιδ.π.Χρ. Παλάγκα. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας όλοι στο αρχονταρίκι της Ι.Μονής ελαβαν την ευλογία του π.Κωνσταντίνου Μυγδάλη πνευματικού πατέρα της Ι.Μονής και της φιλοξενίας .
Στις 12.00 Η παρουσίαση τριών αρχαιοελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στο ράντζο «Φ» του Φυτόκου ενθουσίασε τους 180 περίπου παρευρισκομένους .Ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθουσιασμό έδειξαν οι 45 συνάδελφοι απο το Σ.Ε.Α.Ν Κοζάνης και του τμήματος Πτολεμαΐδας.
Στις 13.30 τα τρία εθελοντικά τμήματα με την ονομασία»Kορύβαντες», «Aρες Aναξ» και «Τάξις οπλιτών» εμπρός από την αγκυροβολημένη «ΑΡΓΩ» έκαναν μια τετραπλή επίδειξη ,πορείας κατά φάλαγγα, μάχη δύο ατόμων, μάχη ανα ζεύγη , τακτική και σχηματισμός μάχης.
Πλήθος περαστικών ενθουσιασμένοι από την παρουσία των 24 οπλιτών θέλησαν να έχουν μια φωτογραφία με τους «οπλίτες» και φόντο την ΑΡΓΩ.
Η προσπάθεια αναβίωσης των αρχαίων ελληνικών ενδυμασιών και οπλισμού καθώς και τα παραγγέλματα στην αρχαία ελληνική γλώσσα ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους περαστικούς στην παραλία του Βόλου και χειροκροτώντας τους «οπλίτες» επιβεβαίωναν την ικανοποίηση τους .
Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.00 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «ενθυμημάτων του ιππικού» στο Περίπτερο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.
Μηνύματα έστειλαν οι Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Ροδούλα Ζήση ,ο Βουλευτής κος Αθανάσιος Νάκος (μέλος του Συνδέσμου μας) η κα Ζέττα Μακρή
Ο ΣΕΑΝ Λιβαδειάς, Ο Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων Β.Ελλάδος και ο ε.α Ταγματάρχης (Ιπ-ΤΘ) κος Φώτιος Μπράβος.
Μίλησαν για την ιστορία της Κτηνιατρικής υπηρεσίας ο Ταγματάρχης κος Χονδροδίνης Χρήστος κάνοντας μια αναφορά στην ίδρυση της στρατιωτικής κτηνιατρικής υπηρεσίας και στο Μουσείο Ιππικού της 1ης Στρατιάς.
Ο Πρόεδρος της του Συνδέσμου Καζάνης εφ.Ταγματάρχης κος Χονδροδίνης Νίκόλαος για μια ακόμη φορά επαίνεσε το ΔΣ του ΣΕΑΝ Μαγνησίας για την δραστηριότητα του και τις πρωτοβουλίες του.
Eκ μέρους της 32 ΤΑΞΥΠ ο ταγματάρχης κος Μπουντάλης Γ.
Εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ Βόλου οι Κος Ιωάννης Σαρακατσάνος ,Δημήτριος Παταβάλης και Μιχ.Μάλλης , απο την Αγριά 15 μελή ομάδα του Σ.Ε.Ο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Π.Προσκόπων κος Αντώνιος Ζιούρας, ο πρόεδρος του παραρτήματος Πτολεμαΐδας εφ.Λοχαγός κος Κωνσταντίνος Μπιτσόλας και 65 μέλη του Συνδέσμου μας.
Οι παρευρισκόμενοι από την πρώτη στιγμή ενθουσιάσθηκαν απο την πληθώρα των αντικειμένων ,αλλά και από τον μαθητικό διαγωνισμό της Ε και ΣΤ Δημοτικού με θέμα «Άλογο ,άνθρωπος και φύση»
Ο πρόεδρος του ΣΕΑN Μαγνησίας κος εμ.Παυλής ευχαρίστησε την στρατιωτική ηγεσία για την παρουσία της και την συνεργασία της .Τόνισε ότι οι έφεδροι Αξιωματικοί εν καιρό ειρήνης έχουν να επιτελέσουν «εθελοντικό εργο προς την κοινωνία τους» η συνεχόμενες περιβαλλοντικές δράσεις η ομάδα ελεύθερης ιππασίας –περιπολιών – τα σχολεία δωρεάν μαθημάτων ιππασίας –τα ιππικά διήμερα για φοιτητές , τη δημιουργία σκοπευτικής αθλητικής ομάδας και τέλος τήν ιατρική ομάδα είναι η απόδειξη ότι οι έφεδροι του Νομού και προβληματίζονται αλλά και συνεισφέρουν στην κοινωνία μας.
Η βράβευση των νεαρών Ζωγράφων θα γίνει με την λήξη της έκθεσης στις 22Μαίου ημέρα Σάββατο και ώρα 20.0 στη Λέσχη Αξιωματικών Βόλου.
Για το ΔΣ
Ελευθέριος Λάμπρου
΄Ιλαρχος (ΙΠ-ΤΘ)
Αντιπρόεδρος
ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ " ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η Α.Π.Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ! " ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ε Φ Ε Δ Ρ Ε Ι Α !