Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

O Μωάμεθ ο Β' ο Πορθητής, ιδιοκτήτης της Αγίας Σοφίας!

Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της Αγίας Σοφίας, αλλά επειδή έχει πεθάνει τώρα ψάχνουν τους απογόνους του! Απίστευτα πράγματα δημοσιεύονται στην εφημερδία Milliyet, όπου ο γενικός διευθυντής βακουφικών ιδρυμάτων (τα κτήματα που είχαν αφιερωθεί από ευσεβείς σε ναούς, μοναστήρια, σχολεία κ.ά.) της Τουρκίας, Γιουσούφ Μπεγιαζίτ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας της Αγια-Σοφιάς! Αυτοί ανήκουν στον Ebulfetih Sultan Mehmet, γνωστό ως σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ο Πορθητής, αυτός που κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη το 1453.

Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Οθωμανούς Σουλτάνους, που ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν ως μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία τους, μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως διευκρινίζει με σκωπτική διάθεση η τουρκική εφημερίδα, με την «ανακάλυψη» αυτή αποδεικνύεται ότι η Αγια-Σοφιά ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο και όχι στα «πνευματικά όντα» της Παναγιάς, του Χριστού ή του Αγίου Πνεύματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο "ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ"

Τώρα που βρήκαμε τον ιδιοκτήτη είναι ώρα το ΣΔΟΕ να βάλει το πρόστιμο για τα αυθέρετα χτίσματα που είναι γύρω από τη Αγιά Σοφιά (τέσσερεις μιναρέδες). Έχουμε και λέμε, η παράβαση βεβαιώθηκε το 1453 οπότε η αξία του προστίμου μαζι με τις προσαυξήσεις θα στοιχίσει στην σημερινή Τουρκία (ως κληρονόμου) τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι την Κόκκινη Μηλιά. Ώρα να στείλουμε το εξώδικο.